5 seriale coreene care abordează realitatea dură a bullying-ului

Deși mulți oameni ar putea fi mai familiarizați cu dramele romantice, lumea Hallyu poate fi serioasă și uneori, dureros de reală. În cazul dramelor mai întunecate, violența în școli (aka bullying) este un subiect despre care se știe că se inspiră din  cazurile din viața reală. Iată o selecție de seriale coreene care acoperă aceste probleme.

5 K-drame care abordează violența în școli și hărțuirea

1. The Glory

Distribuția: Song Hye Kyo, Lee Do Hyun,  Lim Ji Yeon, Yeom Hye Ran, Park Sung Hoon

Moon Dong Eun, o tânără care aspiră să devină arhitect, ajunge să aibă visul distrus după ajunge în vizorul unor colegi care o hărțuiesc, ajungând să abandoneze școala. Câțiva ani mai târziu, Dong Eun ajunge profesor într-o școală, și vrea să se răzbune când descoperă că noul ei elev este copilul unuia dintre acei foști colegi.

2. Extracurricular

Distribuție: Kim Dong Hee,  Park Ju Hyun, Jung Da Bin și Nam Yoon Su

În teorie, elevul de liceu Oh Ji Soo  este studentul model. Dar după ce ajunge la universitate, tânărul student este atras într-o viață gașcă de pungași care îi pun viața în pericol.

3. Save Me

Distribuția:  Ok Taecyeon, Seo Ye Ji, Jo Sung Ha, Woo Da Hwan

Când Im Sang Mi și familia ei se mută în suburbiile regiunii Muji, întâmplări ciudate și întunecate încep să le afecteze viața. Toate dovezile inițiale sunt legate de cult religios pe nume Goseonwon, al cărui trecut și prezent sunt pline de tortură, violență și crime.

4. Class Of Lies

Distribuția: Yoon Kyun Sang, Keum Sae Rok, Choi Yu Hwa

Un avocat obsedat de bani, Gi Moo Hyeok, primește o misiune care devine cea mai mare provocare a lui de până atunci, ca profesor sub acoperire într-o școală privată de elită. Un mister se dezvăluie în holurile școlii atunci când o studentă populară este găsită înjunghiată în propriul, colega ei de clasă fiind zărită la locul crimei.

5. Revenge Of Others

Distribuție: Shin Ye Eun, Lomon

În acest thriller pentru adolescenți, Ok Chan Mi, în vârstă de 19 ani, se află într-o misiune de a descoperi adevărul despre moartea fratelui ei geamăn. Între timp, o altă intrigă începe să se desfășoare atunci când colegul ei Ji Soo Heon, a cărui boală terminală și moarte iminentă îl determină să se răzbune pe bătăușii care le bântuie holurile școlii.

SURSA

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *