14 melodii K-POP mai vechi care au rămas la modă

K-POP este o industrie care nu doarme niciodată. Cu fiecare generație apare o cantitate generoasă de hituri şi albume care alimentează listele noastre preferate, cu o mulțime de melodii care sunt pur şi simplu atemporale. Indiferent că este vorba de refren, de melodie, de coregrafie sau de piesa întreagă, aceste hituri au rămas longevive şi continuă să fie populare şi acum.

Pentru a sărbători puternicul lor succes şi prestanță, am pregătit câteva melodii K-POP care care au rămas în topuri chiar și cu trecerea anilor.

SUPER JUNIOR – “SORRY SORRY”

Stilul trupei Super Junior era futurist pentru timpurile când trupa a lansat această melodie. Dansul ritmat al membrilor, versurile recurente şi carisma membrilor sunt lucruri care îi atrag atât pe fanii veterani cât şi pe cei mai noi iubitori ai genului.

GIRLS’ GENERATION – “GEE”

Nimic nu îți rămâne mai bine întipărit în minte decât un refren atrăgător care se repetă la nesfârşit. Acest hit al trupei Girls’ Generation este, fără îndoială, o piesă grozavă, iar dansul din videoclip este distractiv şi uşor de reprodus.

BIG BANG – “BANG BANG BANG”

Big Bang este, fără îndoială, printre cele mai mari trupe ale generației sale iar hiturile lor sunt în topuri şi acum. Deşi să alegi o melodie reprezentativă a acestei trupe este aproape imposibil,”Bang Bang Bang” este alegera noastră pentru prezentarea transcedentală a trupei în calitate de cântăreți, rapperi, dansatori şi artişti compleți.

SHINEE – “RING DING DONG”

Cum obții o melodie eternă? Este o rețetă cu două ingrediente: în primul rând să fii Shinee şi în al doilea, să scrii un cântec cu o linie melodică atrăgătoare. Amesteci totul şi obții o meloie care, fără îndoială, va supraviețui genului K-POP aşa cum îl cunoaştem.

GOT7 – “JUST RIGHT”

La fel ca majoritatea trupelor K-POP, GOT7 experimentează multe stiluri. Să dedice o melodie iubirii de sine şi autoacceptării este o nouă formă de a-şi lăsa amprenta în industrie. Videoclipul ajută, de asemenea, ca melodia să fie memorabilă, oricât de veche ar fi.

2NE1 – “I AM THE BEST”

Ştii ce mai rezistă timpului în industria muzicală? Melodiile epice. 2NE1 are mai multe, dar „I Am The Best” este o melodie ce apare în topuri în mod repetat. Este de ajuns să o asculți o dată și o vei pune pe repeat.

PSY – “GANGNAM STYLE”

Această melodie este ea însăşi autointroductivă. Stilul lui PSY a fost mereu la modă şi putem spune că a avut succes mai mult decât oricare alt artist K-POP. Acesta este pe scurt un omagiu adus melodiei ce l-a catapultat spre succesul internațional.

EXO – “CALL ME BABY”

Call Me Baby” este acea melodie care te face să te opreşti şi să te întrebi: „Ce se ascunde sub această operă de artă şi unde pot asculta mai mult?” Ei bine, poți spune că EXO a scos ce are mai bun în această hipnotizantă melodie.

TREASURE – “DARARI”

Închide ochii, ascultă şi lasă-te purtat de val. Această melodie a devenit virală mulțumită unei provocări de dans pe TikTok, și fie că asculți varianta originală ori remixul, fii sigur că acest sunet te va însoți mult timp.

BTS – “BLOOD SWEAT AND TEARS”

Discografia BTS este bogată, dar când s-a lansat această melodie, lumea K-POP a luat-o puțin razna. Nimeni nu se aştepta ca septetul să creeze un concept care nu doar cucerește inimi, ci transformă grupul într-un proiect internațional.

TWICE -“TT”

Au venit, au cântat şi au cucerit. Atât de puternică este semnătura trupei Twice de la debutul lo, dar poate aceasta este melodia lor cea mai virală de până acum. Versurile superbe şi o coregrafie şi mai frumoasă cu siguranță dau piesei “TT” recunoaşterea şi longevitatea pe care le merită.

STRAY KIDS – “GOD’S MENU”

Un concept de genul acesta este mereu binevenit pe scena muzicală, iar când autorii sunt Stray Kids, ştii că te vei distra.

BLACKPINK – “BOOMBAYAH”

Popularul cvartet a reuşit să atragă atenția cu prima lor piesă, spectaculoasă la toate nivelele: vizual, liric, şi interpretativ. Deşi toată discografia trupei îndeplineşte toate cerințele, Boombayah este cea printre cele mai bune piese ale lor.

(G)I-DLE – “HANN (ALONE)”

Când trupa (G)i Dle a intrat în industria K-POP cu siguranță a adus un aer proaspăt scenei. Grupul de fete are multe piese remarcabile, dar hitul “HANN” are acel je ne sais quoi care o transformă într-o piesă care siguranță îți va rămâne întipărită în memorie.

Articol scris de colaboratoarea noastră, Lucia Hyun.

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *