Bogate în romantism și acțiune, aceste 5 K-drame vă vor face să vă îndrăgostiți de ființele mitice

De la romantism la acțiune și la comedie, dramele coreene precum ,,Tale of the Nine Tailed”, ,,Guardian: The Lonely and Great God”, ,,A Korean Oddysey”, pe lângă altele, te vor face să te îndrăgostești de ființele mitice.

Dramele fantasy sunt atrăgătoare și, în ciuda faptului că știm că nu sunt adevărate, ne oferă șansa să trăim indirect în acea lume prin personaje. Dramele coreene au introdus lumea în diverse povești fantastice despre ființe mitice și ne oferă o cale perfectă pentru a evada din lumea noastră.

Majoritatea ființelor mitice pe care le vedem adesea în dramele coreene se bazează pe legende și folclor. Sunt ființe misterioase care merg pe Pământ și trăiesc printre oameni. Aceștia arată ca ceilalți muritori, arată emoții și se îndrăgostesc de oameni. K-dramele au portretizat, în mai multe rânduri, povestea ființelor mitico-umane la perfecțiune. Narațiunile uneori în ton cu realitatea, alteori exagerate, măreția scenelor și performanțele minunate ale actorilor ne ademenesc în lumea ființelor mitice. Pornind de la romantism, până la acțiune și la comedie, aceste 5 k-drame te vor face să te îndrăgostești de ființele mitice. 

  1.  ,,TALE OF THE NINE TAILED” – NETFLIX, AMAZON PRIME VIDEO

Dacă aveți nevoie de inițiere în lumea mitică a vulpilor cu nouă cozi și a altor entități precum spiritele de munte, această k-dramă este un loc bun pentru a începe. Cinematografia, intriga captivantă și spectacolele captivante, cu o doză egală de dramă, romantism și suspans, vă vor ține lipiți de ecrane. Această k-dramă spune povestea călătoriei lui Lee Yeon, un Gumiho (o vulpe cu nouă cozi, în vârstă de 1000 de ani), care așteaptă cu disperare reîncarnarea primei sale iubiri adevărate. Trăiește printre oameni, dar lucrează cu un agent în Biroul de Imigrare pentru Viața de Apoi. Sarcina lui este de a eradica ființele supranaturale care prezintă o amenințare pentru lumea muritorilor. 

În timpul uneia dintre misiunile sale, îl întâlnește pe Nam Ji-ah, un producător de la un post de televiziune, care face emisiuni despre ființe mitice. Viețile lui Yeon și Ji-ah se intersectează atunci când acesta din urmă îi descoperă adevărata identitate. Cu fiecare episod, show-ul devine captivant, lăsându-vă însetați după mai mult. Cu o distribuție formată din starurile Lee Dong-wok, Jo Bo-ah și Kim Bum, performanțele sunt cu siguranță de top. Cea mai bună parte este că un al doilea sezon urmează să fie lansat în acest an, oferind mai multe informații despre trecutul protagoniștilor.

  1. ,,GUARDIAN: THE LONELY AND GREAT GOD / GOBLIN” – NETFLIX, VIKI RAKUTEN, MX PLAYER, VOOT
KDrama Review | Goblin – when words blend

Goblinii din dramele coreene nu sunt creaturile înfricoșătoare pe care Occidentul ni le-a prezentat. Nu sunt nici pe aproape de categoria sinistrului/amenințătorului. În schimb, în ​​dramele coreene, Goblinii sunt simbolul purității și al frumuseții.

Gong Yoo joacă rolul unui Goblin nemuritor în vârstă de 940 de ani (generalul de armată Kim Shin din dinastia Goryeo în viața sa de muritor) care așteaptă ca mireasa lui să-i pună capăt vrăjii nemuririi. Descoperă însă că mireasa pe care o aștepta este Ji Eun-tak (Kim Go-eun), o adolescentă în vârstă de 19 ani. Drama ia o turnură interesantă când Grim Reaper (Lee Dong-wook) vine în căutarea lui Eun-tak. De asemenea, se întâmplă să fie îndrăgostit de Sunny (Yoo In-na), proprietara unui restaurant – cei trei având o legătură și în viața precedentă. 

Goblin și Grim Reaper formează o alianță nemaiîntâlnită, până când un demon notoriu îi amenință. Drama te va face să râzi și să plângi, pe măsură ce vei fi absorbit de viața de zi cu zi a protagoniștilor, iar oloana sonoră originală completează perfect narațiunea.

  1. ,,MY LOVE FROM THE STAR” – NETFLIX, VIKI RAKUTEN

Sunt, oare, extratereștrii adevărați? Aceasta este o întrebare des întâlnită în discursurile legate de spațiu. În timp ce comunitatea științifică își continuă odiseea în spațiu în căutarea ființelor din altă lume, această dramă prezintă un extraterestru foarte uman. 

Povestea se învârte în jurul lui Do Min-joon (Kim Soo-hyun), un extraterestru rămas blocat pe Pământ de mai bine de 400 de ani. Este disperat să se întoarcă pe planeta lui, însă nu reușește. Viața lui pe Pământ l-a făcut cinic, dar perspectiva lui despre oameni și viața lui pe Pământ se schimbă atunci când o întâlnește pe superstarul Cheon Song-yi (Jun Ji-hyun). Intriga apare atunci când Min-joon are în sfârșit șansa de a se întoarce pe planeta lui și a pune capăt vieții aproape de exil pe care o avea pe Pământ. 

Poveștile de dragoste dintre extratereștri și oameni sunt foarte rare în dramele coreene, care se concentrează în principal pe utilizarea ființelor mitice care fac parte din folclorul și legendele coreene. Cu toate acestea, creatorii reușesc de această dată să folosească o altă ființă misterioasă ca protagonist. Aceasta este una dintre dramele anterioare ale superstarului Kim Soo-hyun și prezintă, de asemenea, actori celebri precum Yoo In-na, Park Hae-jin, Bae Suzy, etc.

  1. ,,A KOREAN ODYSSEY” – NETFLIX
Hwayugi | Korea | Drama | Watch with English Subtitles & More ✔️

Această dramă captivantă  oferă o perspectivă coreeană legendei chineze a Regelui Maimuță. Aici, Lee Sung-gi îl interpretează pe Regele Maimuță, Son Oh-gong. El este în conflict cu Woo Ma-wang (Cha Seung-won), un rege demon. Cei doi sunt în căutarea luminii adevărate care să-i facă invincibili. Planul lui Oh-gong se schimbă când o întâlnește pe Jin Seon-mi (Oh ​​Yeon-so) care poate vedea ființe din alte lumi. Este aceeași fetiță pe care o întâlnise cu ani în urmă și alături de care făcuse un contract în urmă cu 25 de ani, care îl obliga să o ajute pe Seon-mi ori de câte ori avea nevoie. Cei doi se îndrăgostesc unul de celălalt, însă forțele malefice amenință să-i despartă.

  1. ,,MIREASA LUI HABAEK” – NETFLIX, VIKI RAKUTEN

Zeul Narcisist al Apei, Lord Ha-baek (Nam Joo-hyuk) este forțat să viziteze lumea umană pentru a găsi pietrele sacre care îl vor ajuta să urce pe tronul Tărâmului Divin. La sosirea pe Pământ, el o întâlnește pe So-ah (Shin Se-kyung), un neuropsihiatru care, de asemenea, ar trebui să-l servească datorită unui pact pe care strămoșii ei l-au încheiat cu zeii.

La început, So-ah refuză să creadă că Ha-baek este un Zeu și crede că suferă de o boală mintală. Dar se răzgândește când întâlnește alte entități divine și decide să-l ajute pe Ha-baek să găsească pietrele. Pe măsură ce cei doi își încep căutarea, se îndrăgostesc. Niciunul dintre ei nu știe, însă, că ea este destinată să-i fie mireasă și să-i schimbe viața pentru totdeauna.  Nu tocmai despre o ființă mitică, dar această dramă merită menționată datorită elementelor mitologice care par atât de reale!

Care dintre k-dramele enumerate mai sus v-a stârnit cel mai tare curiozitatea și interesul?

Articol scris de colaboratoarea noastră, ANNA.

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *