15 cele mai bune seriale coreene de pe Netflix

Netflix ne-a oferit confortul de a viziona filme și seriale din confortul caselor noastre. Platforma difuzează unele dintre cele mai bune titluri din industrie. Și se pare că cinematografia coreeană și-a făcut drum și pe platforma internațională. Cu filmele coreene câștigând recunoaștere și premii prestigioase, trebuie să fii curios să explorezi ce are de oferit cinematograful. Dacă te întrebi de unde să începi cu multitudinea de opțiuni disponibile, avem pentru tine o listă cu cele mai bune filme coreene de pe Netflix, de la comedii drăguțe până la aventuri SF sau thrillere de acțiune.

1. “20th Century Girl” (2022)

Bo Ra (Kim Yoo Jung) – o elevă de liceu cu o personalitate strălucitoare – o are ca prietenă cea mai bună pe Yeon-Doo (Roh Yoon Seo), care frecventează aceeași școală. 

Yeon-Doo are sentimente pentru colegul ei de școală Hyun-Jin ( Park Jung Woo ). Înainte de a pleca în SUA, ea îi încredințează celei mai bune prietene sarcina de a colecta toate informațiile despre Hyun-Jin. Bo Ra începe apoi să-l urmărească. 

Dar lucrurile se complică pe măsură ce ea se trezește îndrăgostită de iubitul celei mai bune prieten al ei. 

Amplasat în 1999, „20th Century Girl” are o poveste plină de căldură despre dragoste și prietenii de liceu. O comedie combinată de asemenea cu momente sfâșietoare, este tot ce ai nevoie pentru o seară de Netflix & chill. 

Urmărește pe Netflix . 

2. Yaksha: Ruthless Operations (2022)

Ji Kang In alias „Yaksha” ( Sol Kyung Gu ) este liderul unei echipe de operațiuni secrete NIS situată în Shenyang, China. Este un om cu sânge rece care își atinge scopurile chiar dacă trebuie să încalce legea. În timp ce Han Ji Hoon ( Park Hae Soo ) este un procuror onest care merge întotdeauna după carte. Circumstanțele l-au determinat să se transfere la Shenyang, unde se confruntă cu Kang In. 

„Yaksha: Ruthless Operations” este plin de bătălii între spioni, întorsături ale situației și cascadorii neînfricate.

Urmărește pe Netflix . 

3. The Pirates: The Last Royal Treasure (2022)

Un echipaj de pirați și bandiți Joseon se aventurează pe mare în căutarea unei comori pierdute. Dar pentru a deține bogățiile, ei trebuie să rezolve puzzle-uri derutante, să lupte cu rivalii militanti și să supraviețuiască apelor agitate.  

Cu un complot clasic și o mulțime de emoții, „The Pirates: The Last Royal Treasure” este un film de acțiune captivant care vă va oferi evadarea din viața de rutină în lumea aventurilor îndrăznețe. În ciuda faptului că implică niște clișee clasice, filmul reușește să ne încânte prin umor, acțiune și personajele sale care mai de care mai interesante. 

Urmărește pe Netflix . 

4. Sweet and Sour (2021)

Bazat pe romanul „Initiation Love” de Inui Kurumi, „Sweet & Sour” este o comedie romantică amuzantă care spune povestea lui Jang Hyeok ( Jang Ki Yong ) și Jung Da Eun ( Chae Soo Bin ) – un cuplu implicat într-o relație la distanță. 

Lucrurile încep să se schimbe când Bo Young ( Krystal Jung ) îl întâlnește pe Jang Hyeok. Va rezista relația dintre Jang Hyeok și Da-Eun testul circumstanțelor?

„Dulce și acrișor” prezintă realitatea vieții amoroase contemporane, suișurile și coborâșurile cu care se confruntă cuplurile. 

Urmărește pe Netflix .

5. Night in Paradise (2021)

Park Tae Goo ( Uhm Tae Goo) – un mafiot infam al unei bande criminale notorii – decide să părăsească lumea interlopă și să întoarcă o nouă pagină în viața lui, spre binele familiei sale. Dar o tragedie neașteptată îi ultimii membri ai familiei pe care îi mai avea și îl lasă flămând de răzbunare. Acesta ajunge pe Insula Jeju unde o întâlnește pe Jae Yeon (Jeon Yeo Been) – o femeie pompoasă încurcată în propriile ei necazuri. 

De la lupte intense pline de sânge până la umor negru, acest film de acțiune are totul. Deși are un ritm lent, personajele în și misterul care stau la baza acestui film te vor ține cu siguranță lipit de ecran. 

Urmărește pe Netflix .

6. Space Sweepers (2021)

Amplasat într-un viitor distopic în care Pământul este în pragul colapsului, „Space Sweepers” este o poveste despre un echipaj de navă spațială format din Tae Ho ( Song Joong Ki ), ( Kim Tae Ri ), Tiger Park ( Jin Seon Kyu ) și Robot Eobdong. ( Yoo Hae Jin ). 

Într-o zi, în timpul unei misiuni, aceștia găsesc un robot umanoid cu potențial de distrugere în masă. Echipajul decide să îl vândă, dar în curând se trezesc implicați într-o afacere riscantă care le poate costa viața. 

„Space Sweepers” este primul film științifico-fantastic care vă va captiva cu CGI artistic, actorie sublimă și un echilibru inteligent de emoție și fior. 

Urmărește pe Netflix . 

7. #Alive (2020)

Un virus necunoscut transformă oamenii în zombi înfometați. Fără mijloace de comunicare cu lumea exterioară și provizii limitate, Oh Joon Woo ( Yoo Ah In ) și Kim Yoo Bin ( Park Shin Hye ) se străduiesc să supraviețuiască focarului mortal. 

Cu zombi îngrozitori, experiențe la limita supraviețuirii și evadări pe muchie de cuțit; „Alive” este un thriller cu zombi care te va cu sufletul la gură cu fiecare scenă care trece. 

Urmărește pe Netflix . 

8. Along With The Gods: Last 49 Days (2018)

O continuare a primei părți, „Along With the Gods: The Last 49 Days” este un thriller fantasy care se adâncește în viețile trecute ale celor 3 îngeri ai morții – Gang Rim ( Ha Jung Woo ), Hae Won Maek ( Ju Ji Hoon ). ) și Duk Choon ( Kim Hyang Gi ). În timp ce încearcă să ia un om care a depășit timpul său pe Pământ, îl întâlnesc pe Zeul Casei ( Ma Dong Seok ) și descoperă adevărul amar al trecutului lor tragic. 

Similar cu prima parte, „Along with the Gods: The Two Worlds” este un film de fantezie cu o poveste captivantă și CGI de calitate. Așteaptă-te, de asemenea, la o revelație șocantă, pe măsură ce povestea se scufundă adânc în trecutul pământesc al personajelor…

Urmărește pe Netflix .

9. Be With You (2018)

Înainte de a pleca spre locuința ei cerească, Soo Ah ( Son Ye Jin ) le promite soțului și fiului ei că se va întoarce un an mai târziu într-o zi ploioasă. Incredibil, Soo Ah își ține promisiunea și se întoarce la familia ei. Cu toate acestea, nu are amintiri din viața ei trecută. 

„Be With You” este o dulce fantezie de dragoste care te va impresiona prin intriga sa captivantă și întorsăturile de situație neașteptate.  

Urmărește pe Netflix .

10. Psychokinesis (2018)

Suk Hun ( Ryu Seung Ryong ) este un agent de securitate care lucrează la o bancă și este separat de soția și fiica lui. Într-o zi, el câștigă în mod neașteptat puteri care îi permit să miște obiecte cu mintea. Când familia sa se confruntă cu amenințări de la bandiți de a goli restaurantul pe care îl conduc, Suk Hun decide să-și exploateze superputerile recent găsite pentru a-și proteja fiica Shin Roo Mi ( Shim Eun Kyung). 

„Psychokinesis” își marchează numele printre puținele filme coreene cu supereroi care au câștigat o mare popularitate. Filmul are umor profund, CGI de top și multă acțiune. 

Urmărește pe Netflix .

11. Steel Rain (2017)

După ce s-a confruntat cu o lovitură de stat care îi pune viața în pericol, un fost agent nord-coreean Eom Chul Woo ( Jung Woo Sung) evadează împreună cu liderul rănit al țării sale și fuge în Coreea de Sud. Acum trebuie să lucreze cu oficialii țării inamice pentru a preveni un război dezastruos. 

„Steel Rain” este un film coreean bazat pe un webtoon, cu secvențe de acțiune bine executate, tensiune uluitoare și dramă politică intrigantă. 

Urmărește pe Netflix . 

12. The Bros (2017)

După ce nu s-au văzut de ani de zile, frații nepăsători – Lee Seok Bong ( Ma Dong Seok ) și Lee Joo Bong ( Lee Dong Hwi ) – se unesc pentru înmormântarea tatălui lor în orașul natal Andong. Dar fiecare dintre ei adăpostește o intenție egoistă. Seok Bong caută o comoară ascunsă acasă, iar Joo Bong caută un contract pentru proiectul de construcție a autostrăzii Andong. 

Pe drum, lovesc accidental o femeie – pe nume Aurora – care apoi își pierde memoria. Pe parcursul înmormântării, frații descoperă lucruri intrigante despre familia lor. 

„The Bros” este un film distractiv care juxtapune valorile conservatoare cu credințele moderne și îmbină dinamica familiei cu un punct culminant emoționant. 

Urmărește pe Netflix . 

13. Okja (2017)

După 10 ani de îngrijire și companie constantă, când Okja – un porc mutant gigant – este luată de la tânăra Mija ( Ahn Seo Hyun ), ea se aventurează într-o misiune de a-și recupera prietena dragă. Dar în călătoria ei, ea se confruntă cu opoziție din partea unor forțe mult mai puternice decât ea.

Regizat de Bong Joon Ho (aclamat pentru filmul său „ Parasite ”), „Okja” este o poveste plină de căldură, cu un mesaj care te pune pe gânduri și un complot captivant care se concentrează pe tema prieteniei om-animal. 

Filmul coreean este o lucrare de colaborare a artiștilor distinși atât din industria cinematografică de la Hollywood, cât și din cea coreeană. 

Urmărește pe Netflix . 

14. Pandora (2016)

Când un cutremur provoacă explozii într-o centrală nucleară dintr-un oraș pașnic, Jae Hyuk ( Kim Nam Gil ) – un lucrător la uzină – se aventurează să-și salveze familia blocată din centrală și să prevină o nouă explozie. Va îndeplini Jae Hyuk misiunea nevătămat? Sau se va confrunta cu pieirea în dezastru? 

Cu o intrigă captivantă și performanțe emoționante ale actorilor, „Pandora” este unul dintre acele filme care te vor ține lipit de ecran până la sfârșit. 

Urmărește pe Netflix . 

15. The Host (2006)

O aruncare neglijentă de substanțe chimice toxice are ca rezultat nașterea unei creaturi mutante. Iar când monstrul o apucă pe fiica lui Park Gang Du ( Song Kang Ho ), proprietarul snack-barului și familia sa se pregătesc să înfrunte creatura și să o salveze din ghearele ei. 

De asemenea, regizat de Bong Joon Ho , „The Host” este un film splendid de monstru care va trezi în tine sentimente multiple, cum ar fi tristețea, râsul, frustrarea și satisfacția. Și în cele din urmă, nu poți să nu fii uimit de această capodopera. 

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *