Top 14 filme coreene din 2022

2022 a trecut într-o clipită. A fost un an în care lucrurile au revenit în sfârșit la normal. Lumea divertismentului a început și ea să-și revină după pandemie. Cinematografele au fost în sfârșit deschise, iar lansările mult așteptate au văzut în cele din urmă lumina zilei. Anul care s-a încheiat a reușit să ne ofere o mulțime de filme superbe, unele chiar dobândind premii internaționale. Iată o listă a celor mai mai bune filme coreene din 2022, de toate genurile – sigur veți găsi în lista aceasta ceva pe placul vostru.

1. The Roundup

La 4 ani după incidentul din districtul Garibong, detectivul Ma Seok Do (Ma Dong Seok) și căpitanul Jeon Il Man (Choi Gwi Hwa) pornesc într-o nouă misiune pentru a prinde un criminal diabolic. Dar ce pe măsură ce pornesc pe urmele sângeroase ale ucigașului vicios, ceea ce credeau că va fi o altă urmărire tipică polițienească se dovedește a fi o misiune complicată.

O continuare a dramei „The Outlaws”, „Roundup” este un film de acțiune dinamic care nu se ferește de scene cu lupte brutale, reușind, de asemenea, să invoce un chicot sau două în mijlocul tensiunii tot mai mari.

2. Hansan: Rising Dragon

Reprezentând evenimentele Bătăliei de la Hansando din 1592, „Hansan: The Rising Dragon” este un film istoric care spune povestea despre modul în care forțele coreene au luptat cu inamicii străini sub comanda amiralului Yi Sun Sin (Park Hae Il).

„Hansan: The Rising Dragon” merită cu siguranță vizionat pentru strategiile sale epice de război (cum ar fi construirea unei fortărețe pe mare) și efectele speciale demne de laudă. Fun fact: filmul este cel mai vizionat film din istoria cinematografiei coreene.

3. Confidential Assessment 2: International

Un criminal vicios nord-coreean scapă din ghearele oficialilor FBI. În procesul său sunt implicați Im Cheol Ryong (Hyun Bin), Kang Jin Tae (Yoo Hae Jin) și un agent FBI Jack (Daniel Henney). Detectivii experimentați din cele trei țări efectuează o anchetă comună pentru a-l urmări pe nefastul lider al organizației criminale nord-coreene, Jang Myeong Jun (Jin Seon Kyu).

„Confidential Assignment 2: International” este un film care are aproape de toate – de la scene de comedie la secvențe de acțiune bine coordonate, dar și o intrigă captivantă.

4. Hunt

Atunci când informații top-secret ajung publice – punând în pericol securitatea  națională, Directorul Unității KCIA, Park Pyong Ho (Lee Jung Jae) și șeful de unității interne Kim Jung Do (Jung Woo Sung) sunt atribuite misiunii de a  găsi persoanele responsabile de scrugerea de informații. Dacă  nu reușesc  să-l captureze pe spion, suspiciunea  de trădare va ateriza asupra lor. 

Născocit prin compilarea diferitelor evenimente din viața reală, “Hunt” este un  thriller  de spionaj cu  multă acțiune și o intrigă  care nu lasă loc de plictiseală până la sfârșitul filmului .

5. The Witch: Part 2. The Other One 

Supraviețuind unui raid sângeros  și evadând dintr-un laborator secret  de cercetare, o fată fuge din ghearele forțelor răului  care o folosesc în scopuri nefaste. Ea întâlnește un cuplu care își dau seama că nu  este o fată obișnuită. Dar, în curând, ea își dă seama că are asasini pe urmele ei. 

Alături de o cinematografie uimitoare și spectacole epice, „The Witch: Part 2. The Other One” îi va prinde pe iubitorii de filme de acțiune cu lupte înspăimântătoare.

6. The Owl

Renumit pentru  abilitățile sale excepționale de  acupunctură, Kyung so (Ryu Joon Yeol) este invitat la  palatul regelui ca acupuncturist în semn de recunoaștere a talentului său. Într-o noapte, el asistă la decesul Prințului Moștenitor (Kim Sung Cheol).  Și, pe măsură ce  încearcă să descopere adevărul, el dezvăluie adevăruri surprinzătoare și conspirații  îngrozitoare care îi pun viața în pericol.

The Owl” este un  thriller dramatic uluitor, cu un  fior nesfârșit care te va ține în priză pe toată durata vizionării. Filmul a fost bine primit în  teatrele coreene, fiind în topul box office-ului timp de 3 săptămâni consecutive.  

7.  Emergency Declaration

Când detectivului veteran de poliție  Gu In Ho (Song Kang Ho) află că  atac terorist este planificat pe un zbor plin de pasageri nevinovați, el își începe anchetă doar pentru a constata că amenințarea  este într-adevăr adevărată.  În ciuda celor mai bune încercări ale  sale, el nu reușește să împiedice  atacul asupra zborului coreean  501 care se îndreaptă spre Hawaii.

În  timpul zborului, un terorist eliberează un  virus mortal care pune în pericol viața celor aflați  la bord.  Acum, cei de la bord și cei de la  fața locului trebuie să găsească o modalitate de a supraviețui acestui atac fără precedent.

Lansat teatral  pe 3 august 2022, „Emergency Declaration” este un  film dinamic de acțiune, cu scene emoționante și dramatizare demnă de laudă. 

8. 6/45

După ce a câștigat un premiu de 5,7 miliarde la loterie, Chun Woo (Go Kyung Pyo) – un  sergent militar coreean – este este emoționat pentru  viitorul care îl așteaptă. Dar extazul său  este de scurtă durată atunci când biletul său de loterie este spulberat de  vânt și traversează linia  de demarcație,  aterizând în cele din urmă în Coreea de Nord.  Acolo, un  soldat  nord-coreean Yong Ho (Lee Yi Kyung) descoperă biletul și revendică dreptul de proprietate asupra premiului.

6/45” este o  comedie revigorantă care vă distra prin personajele simpatice și povestea unică. 

9. Alienoid

În dinastia Goryeo, taoiștii încearcă să obțină o misterioasă Lamă Divină  râvnită de către mulți. Sabia  este  căutată cu disperare  de dosa (magicianul coreean tao), Mu Reuk (Ryu Joon Yeol) și Yi An (Kim Tae Ri) – “Fata  care controlează tunetul” – precum și vrăjitorii Madam Black (Yeom Jung Ah) și Mr. Blue (Jo Woo Jin).

Între timp, în 2022, extratereștrii ajung pe Pământ și,   în curând,  se deschide un portal între  lumea de astăzi și dinastia Goryeo, stârnind haosul pe lume.

 „Alienoid” este un thriller care  îmbină diferite genuri, de la acțiune la  SF la  comedie, împreună cu un dram de romantism.  După ce  prima parte s-a încheiat cu un cliffhanger,  fanii  așteaptă cu nerăbdare lansarea sequel-ului.

10. The Policeman’s Lineage

Choi Min Jae (Choi Woo Shik) este un detectiv considerat simbolul dreptății.  După ce a fost recunoscut pentru  talentele și simțul datoriei sale,  unitatea de afaceri  interne a departamentului de  poliție îl recrutează și îl încredințează să îl investigheze în secret pe Park Kang Yoon (Jo Jin Woong ), alăturându-se echipei  sale.

Kang Yoon este  liderul  grupului operativ anti-drog și  un polițist veteran  care consideră că scopul justifică mijloacele  și nu ezită să includă metode ilegale în  prinderea infractorilor, iar zvonurile  spun că ar fi un  polițist corupt.

Va descoperi Min Jae faptele de corupție ale lui  Kang Yoon?

The Policeman’s Lineage” este o dramă clasică de acțiune, cu un ritm alert și răsturnări de situație imprevizibile, care crescând suspansul cu fiecare scenă.

11. Broker

Sang Hyun (Song Kang Ho)  deține  o spălătorie și este voluntar la  biserica din apropiere. El și prietenul său Dong (Kang Dong Won) – care lucrează la  biserică –  fură adesea copii abandonați lăsați la  biserică în   cutia pentru copii și găsesc noi părinți pentru ei.

Dar într-o zi, So Young se întoarce după ce și-a abandonat copilul și o întâlnește pe Sang Hyun.  Apoi  decide să pornească în călătorie pentru a găsi  potențialii părinți pentru  copilul ei.   

Broker” este un  film coreean care  te va emoționa prin performanțele uimitoare ale actorilor și scenariul  foarte bine pus la punct. 

12. Seoul Vibe

Setat în 1988, la momentul Jocurilor Olimpice de vară de  la  Seul, “Seul Vibe” este o poveste despre modul în care o echipă îndrăzneață de piloți și mecanici din Sanggye Supreme Team se implică într-o  anchetă care vizează spălarea de bani.

De la urmăriri de mașini  și secvențe de  acțiune remarcabile la scene de comedie amuzante. „Seul Vibe” este un film perfect  pentru a te relaxa după o zi lungă.

13.  Honest Candidate 2

După ce nu a reușit să câștige  alegerile pentru primăria Seulului, Ju Sang Suk (Ra Mi Ran) – poreclit „gura adevărului”  din cauza incapacității sale de  a minți – plănuiește o  revenirea la politică. Va  realiza ceea ce  își dorește? Sau  dispoziția ei unică va sta în  calea visurilor ei?

O continuare a filmului „Honest Candidate”, „Honest Candidate 2” este o  comedie clasică cu o doză de dramă politică și personaje înduioșătoare.

14. Ditto

În timpul unei eclipse totale de Lună, doi  studenți – Kim Yong (Yeo Jin Goo) de la  departamentul de  inginerie mecanică și Kim Mu Nee (Jo Yi Hyun) de la  departamentul de  sociologie – care sunt separate de un  interval de timp de mai mult de  douăzeci de ani,  comunica magic unul cu celălalt  printr-un  radio antic.  De atunci, se conectează în fiecare seară și își împărtășesc sentimentele despre dragoste și prietenie.

Un remake al filmului cu  același nume, „Ditto” este o  poveste  de  dragoste emoționantă, cu un  triunghi amoros și performanțe splendide ale actorilor care îți vor atinge sufletul. 

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Mă puteți urmări și pe contul de Instagram, unde recomand o mulțime de cărți de autori asiatici, sau despre cultura asiatică.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *