Am participat la un prânz la Ambasada Republicii Coreea din București

Ieri am participat la un prânz organizat la sediul ambasadei Coreei din București, în prezența domnului Kap-soo Rim, ambasadorul Republicii Coreea în România. A fost o după-amiază excelentă – nu mă așteptam să fie un cadru informal, deschis, credeam că va fi o atmosferă scorțoasă și oficială. Domnul Kap-soo Rim este un om deschis, inteligent, plin de energie și glume. 😊 Am aflat foarte multe lucruri interesante despre munca de diplomat, despre relațiile dintre Coreea de Sud și România, plus detalii faine – ca de exemplu, există o facultate în Seoul unde se studiază limba română și sunt aproximativ 200 de studenți pe an. Nu m-aș fi așteptat să se studieze limba noastră într-un colt atât de îndepărtat al lumii, mai ales că nu e limbă de circulație internațională. Mai multe detalii interesante despre această vizită la sediul ambasadei, precum și poze, în acest articol.

alături de domnul ambasador Kap-soo Rim

Despre pasiunea mea pentru Coreea de Sud am vorbit în repetate rânduri pe acest site. Inițial mi-a atras atenția prin exportul culturii pop – eram interesată de felul în care își promovează muzica, filmele, serialele, adunând armate de fani, asta în ciuda faptului că vorbim de o limbă izolată. Treptat am citit tot mai multe despre țara lor și m-a impresionat și inspirat istoria zbuciumată a micuței peninsule. De la o țară răvășită de lupte interne și externe, care au adus-o în pragul sărăciei, Coreea de Sud a ajuns una dintre economiile de top ale Asiei și ale lumii, prin determinare și o strategie de PR de țară inteligentă și bine implementată.

“Networking Event” pentru SNS Supporters 6 și 7
“Networking Event” pentru SNS Supporters 6 și 7

Eu includ în categoria „motivational” și memorii, biografii, sau cărți de istorie. De ce? Pentru că afli povești adevărate din astfel de cărți, vezi oameni, națiuni care s-au zbătut pentru o viață mai bună și unii chiar au reușit. Și poți trage niște lecții, niște concluzii. De exemplu, din istoria Coreei de Sud poți învăța despre solidaritate, ambiție, forță sufletească, putere de muncă și multe altele. Pe care le poți aplica în propria viață.

Mă bucur că acum sunt și mai aproape de această cultură frumoasă, în calitate de SNS Suporter. Astfel pot împărtăși cu lumea lucrurile fascinante pe care le-am aflat – în următoarele luni voi posta periodic pe contul oficial al ambasadei – așa că fiți cu ochii pe cont, promit postări faine, faine. 😀

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Mă puteți urmări și pe contul de Instagram, unde recomand o mulțime de cărți de autori asiatici, sau despre cultura asiatică.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *