Lucruri fascinante despre Seollal, sărbătoarea Noului An Lunar Corean

Noul An Lunar este o sărbătoare foarte populară în Coreea, derivată din Anul Nou Chinezesc, o tradiție veche, păstrată încă din secolul III. Se sărbătorește la începutul fiecărui an și pentru că tocmai a trecut această sărbătoare, am căutat mai multe detalii despre asta. Aici adun laolaltă lucruri foarte interesante despre tradițiile și felul în care este sărbătorită Seollal precum și urările unor vedete coreene pentru Noul An Lunar 2022. Sper să vă placă. 🙂

Această sărbătoare se ține timp de trei zile, timp în care majoritatea coreenilor petrec timpul în familie, participă la diverse ritualuri ancestrale, poartă hanbok (한복) și mănâncă mâncare tradițională.

Noul An Coreean, Seollal (설날), are loc la începutul fiecărui an, în ianuarie sau februarie, la a doua lună nouă din an, după solstițiul de iarnă. Seollal vine de la Eumnyeok Seollal care înseamnă noul an lunar.

Informații fascinante despre Noul An Lunar Coreean

Prototipul Noului An Coreean se găsește într-o carte din secolul III, numită Book of Wei, volumul 30. Coreenii sărbătoreau acest moment încă din epoca Buyeo, cea prececesoare epocii Goryeo.

De obicei, copiii primesc cadouri în bani de la adulții din familie, făcând o plecăciune tradițională și primind plicul cu ambele mâini. Acest ritual se numește Sebae.

În timpul colonizării Coreei de către Japonia, această sărbătoare a fost interzisă, pentru că japonezii își doreau ca aceștia să urmeze tradițiile și sărbătorile lor.

Ritual: familia participă la un ritual de venerare a străbunilor, numit “charye.” Cu această ocazie, femeile din familie pregătesc mâncare tradițională, iar bărbații o servesc și o așează pe masă. Apoi toată familia participă la ceremonia numită “eumbok,”, mâncând și cerând binecuvântare pentru noul an.

În multe cazuri, familiile joacă și un joc tradițional, numit Yut Nori, joc ce include aruncarea unor bețe inscripționate.

Urările unor vedete coreene pentru Noul An Lunar.

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Mă puteți urmări și pe contul de Instagram, unde recomand o mulțime de cărți de autori asiatici, sau despre cultura asiatică.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *