7 seriale asiatice cu tema „de la prieteni la iubiți”

Îmi plac mult serialele asiatice care tratează tema „de la prieteni la iubiți”, pentru că mi se pare că asiaticii reușesc să portretizeze foarte bine și natural această trecere de la prietenie la iubire. În acest articol am făcut o listă cu preferatele mele, atât coreene, cât și chinezești sau japoneze. Sper să vă fi utile recomandările, iar dacă aveți sugestii pentru mine, spuneți-mi în comentarii.

Weightlifting Fairy Kim Bok-Joo

Drama spunea povestea lui Kim Bok-Joo, care este studentă la o facultate sportivă și face parte din echipa de ridicat greutăți. Pe fondul acesta, ea găsește alinare într-un coleg, care o ajută să își depășească nesiguranțele în legătură cu greutatea sa și cu sportul mai puțin feminin pe care îl practică. Cei doi se împrietenesc la cataramă, iar treptat prietenia ajunge să se transforme în mai mult. Cuplul este foarte drăguț și se pare că au ajuns împreună și în realitate.

Fight For My Way

Fight for My Way ne arată drumul unor tineri care vor să-și îndeplinească visurile. Seo Joon joacă rolul lui Ko Dong Man, un luptător de taekwondo care vrea să revină în ring. Pe parcurs, descoperă că s-a îndrăgostit de prietena sa din copilărie, Choi Ae Ra, o vânzătoare care visează să devină prezentatoare TV. Punctul forte al acestei comedii romantice constă în chimia dintre cei doi actori, care portretizează cu mult umor transformarea relației lor de prietenie în iubire.

20th Century Boy and Girl

O dramă care arată prietenia dintre Jin Jin (Han Ye-seul) și Ji-won’s (Kim Ji-suk). Cei doi au fost prieteni încă din copilărie, dar au pierdut legătura și se revăd peste ani, adulți fiind. El este om de afaceri iar ea a devenit o actriță de succes. Deși subiectul nu este original, mi-a plăcut mult felul în care este explorată trecerea de la prietenie la iubire. Iar actorii au o chimie foarte buna.

Adult Trainee

O dramă mai puțin populară, dar foarte bună. Serialul are în prim plan mai multe cupluri și practic este împărțită pe secțiuni – la fiecare 3 episoade se schimbă personajele principale. Fiecare poveste explorează drame adolescentine precum prima iubire, sexualitatea, problemele cu greutatea etc. Mi-au plăcut toate poveștile, însă preferata mea este povestea dintre Kim Nam Ho și Yu Ra. Sunt atât de drăguți, amuzanți iar chimia este ceva…wow. Cred că este cea mai puternică atracție pe care am văzut-o într-o dramă cu liceeni. Recomand 100% – o să vă binedispună și o să vă facă să simțiți fiorii primei iubiri. Sentimentele lor sunt explorate atât de bine, actorii sunt foarte frumoși și talentați.

In Time With You

In Time With You este un remake, drama fiind realizată și în Coreea și în Taiwan. Neașteptat pentru mine, dar dintre toate variantele, cea japoneză mi-a plăcut cel mai mult. În primul rând actorii sunt foarte frumoși și drăguți împreună, au o chimie de cuplu excelentă, iar imaginea dramei este mai presus de celelalte variante. Ținutele, accesoriile, machiajul par toate scoase dintr-o revistă de modă. Mi-a plăcut mult chestia asta. Drama spune povestea lui Cheng You Qing și Li Da Ren, care sunt prieteni din copilărie și care, treptat, descoperă că între ei este mai mult decât o simplă amiciție. Felul în care a fost portretizată prietenia lor dar și trecerea treptată la o relație de iubire mi s-a părut deosebit de bine realizată și emoționantă. Te face să simți fluturașii iubirii.

Wait, My Youth

Pe mine mă atrag foarte mult dramele în care actorii arată cool, sunt îmbrăcați actual și bine. De aceea m-a cucerit din prima Wait, My Youth, pentru că este o adevărată plăcere din punct de vedere vizual. Apoi, frumusețea și inocența relațiilor de prieteni și de iubire din acest serial sunt înduioșătoare. Din păcate această dramă nu este pe atât de celebră pe cât ar merita, deși pentru mine este de nota 10. Spune povestea lui Su Can Can și a grupului său de prieteni și începe într-un mod de-a dreptul hilar, în care se sărută din greșeală cu protagonistul, Tian Ye. Rar se întâmplă ca o dramă asiatică să înceapă cu un sărut între protagoniști. Inițial ei îi place de prietenul cel mai bun al protaginistului, Xu Mei Li, care este vesel și drăguț, față de Tian Ye care este superb dar arogant și rece. Treptat, își dă seama pe cine iubește de fapt și se desfășășoară o frumoasă poveste de dragoste. Lăsând povestea la o parte, merită să vezi drama chiar și doar pentru protagonist, Zhao Yiqin, care arată de milioane.

Legally Romance

Drama Legally Romance mi-a atras atenția datorită actorului Z. Tao, care joacă rolul principal. Despre el am citit destul de multe lucruri, iar viața sa seamănă cu un serial asiatic. Este fiul unui milionar din China, tocmai a moștenit o avere de miliarde de dolari. De asemenea, este unul dintre membrii inițiali ai trupei EXO, dar s-a retras de ceva ani din grup. Eu l-am mai văzut în drama The Brightest Star in the Sky și mi s-a părut simpatic. De asemenea, de când s-a retras din EXO s-a lansat solo și chiar are piese faine, câteva dintre ele se regăsesc și pe OST-ul dramei Legally Romance.

Legally Romance este o comedie romantică simpatică foc. Qian Wei, personajul principal feminin, are 28 de ani și lucrează ca asistenta unui avocat, Lu Xun. Ei se știu încă din studenție, au fost colegi. Acesta îi face viața imposibilă la birou. Într-o zi, Qian Wei are un accident și ajunge înapoi în timp, pe vremea studenției. Acum are ocazia să îl cunoască mai bine pe Lu Xun și realizează că lucrurile nu stau chiar așa cum își imagina ea. Ba chiar ajung prieteni buni. Mai mult decât atât, îl revede și pe iubitul ei, de care se despărțise în viitor. Și are de ales, dacă să meargă pe același drum sau să schimbe anumite lucruri.

Chimia dintre cei doi actori principali este absolut extraordinară, urmărind drama simți fluturașii primei iubiri. Actorii sunt foarte jucăuși, relaxați, simpatici. Eu am zâmbit de la început și până la sfârșit. Drama tratează teme profunde, emoționante, dar într-un mod simpatic și amuzant. Veți râde și vă veți emoționa garantat!

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Mă puteți urmări și pe contul de Instagram, unde recomand o mulțime de cărți de autori asiatici, sau despre cultura asiatică.

Facebook Comments

About the author

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *