Top 10 drame asiatice mai puțin cunoscute

Pentru că despre dramele populare vorbește toată lumea, m-am gândit să fac dreptate unor drame mai puțin cunoscute dar foarte bune. Vă recomand drame coreene, chinezești sau thailandeze care mie mi-au plăcut mult, deși nu am auzit să se vorbească despre ele. Poate așa vă inspir la vizionare.

Heart to Heart

Heart to Heart este o dramă mai puțin cunoscută și ar merita să fie mai populară, pentru că este extraordinară. Cha Hong-Do (Choi Gang-Hee) suferă de o fobie socială, nu poate părăsi casa și de asemenea roșește sever în prezența altor oameni. Prin urmare trăiește izolată, dar este foarte inteligentă și își petrece timpul citind. Printr-un incident, îl întâlnește pe Ko Yi-Seok, un psiholog celebru, care o ajută să își gestioneze boala. Între ei se înfiripă o poveste de dragoste care în final îi vindecă pe amândoi. Cu greu găsesc cuvintele potrivite pentru a exprima cât de sensibilă, profundă și minunată este această K-Drama. Iar umorul protagoniștilor și chimia dintre ei sunt demențiale. Este o dramă de nota 10.

Adult Trainee

O altă dramă mai puțin populară, dar foarte bună. Serialul are în prim plan mai multe cupluri și practic este împărțită pe secțiuni – la fiecare 3 episoade se schimbă personajele principale. Fiecare poveste explorează drame adolescentine precum prima iubire, sexualitatea, problemele cu greutatea etc. Mi-au plăcut toate poveștile, însă preferata mea este povestea dintre Kim Nam Ho și Yu Ra. Sunt atât de drăguți, amuzanți iar chimia este ceva…wow. Cred că este cea mai puternică atracție pe care am văzut-o într-o dramă cu liceeni. Recomand 100% – o să vă binedispună și o să vă facă să simțiți fiorii primei iubiri. Sentimentele lor sunt explorate atât de bine, actorii sunt foarte frumoși și talentați.

Imitation

Imitation este o dramă mai puțin populară, ceea ce m-a mirat, pentru că este chiar bună. Acțiunea se petrece în lumea entertainmentului sud coreean, arătându-ne viața idolilor și greutățile prin care trec pentru a ajunge vedete. Este o comedie romantică, iar cuplul principal are o chimie foarte bună – sunt simpatici, fresh, mi-a plăcut mult interacțiunea lor. De asemenea, coloana sonoră este excepțională – cum era de așteptat, fiind o dramă despre idoli kpop. Dacă decideți să o urmăriți, vă așteaptă o mulțime de detalii din viața vedetelor din Coreea, scene de dans faine, costume spectaculoase, piese superbe și emoționante dar și o poveste de dragoste drăguță. Drama se poate urmări pe Viki.

Boy For Rent

Boy for Rent este o comedie romantică simpatică, destul de diferită de stilul lakorn tipic thailandez, probabil de aceea mi-a și plăcut. Protagonista, Smile, este îndrăgostită de un coleg de la facultate, Kyro, dar acesta o refuză. Pentru a învăța cum să atragă un bărbat, și a-l cuceri pe Kyro, aceasta decide să apeleze la o agenție, “Boy For Rent”, unde poate închiria un iubit pentru o ieșire în oraș. Bineînțeles că lucrurile se complică pe parcurs, iar ea ajunge să se îndrăgostească de altcineva. Dacă vreți un serial simpatic, care să vă binedispună și să vă aducă aminte de prima iubire, aceasta este o dramă potrivită.

In Time With You

In Time With You este un remake, drama fiind realizată și în Coreea și în Taiwan. Neașteptat pentru mine, dar dintre toate variantele, cea japoneză mi-a plăcut cel mai mult. În primul rând actorii sunt foarte frumoși și drăguți împreună, au o chimie de cuplu excelentă, iar imaginea dramei este mai presus de celelalte variante. Ținutele, accesoriile, machiajul par toate scoase dintr-o revistă de modă. Mi-a plăcut mult chestia asta. Drama spune povestea lui Cheng You Qing și Li Da Ren, care sunt prieteni din copilărie și care, treptat, descoperă că între ei este mai mult decât o simplă amiciție. Felul în care a fost portretizată prietenia lor dar și trecerea treptată la o relație de iubire mi s-a părut deosebit de bine realizată și emoționantă. Te face să simți fluturașii iubirii.

The King 2hearts

Am descoperit această dramă datorită actriței Ha Ji-Won, care joacă rolul principal; o știam din Secret Garden, una dintre dramele mele preferate, și îmi doream să mai văd drame cu ea. Dealtfel, în The King 2hearts, rolul său este asemănător cu cel din Secret Garden, interpretând tot un personaj feminin puternic, băiețos, care luptă cot la cot cu bărbații și este sigură pe ea.

Acțiunea se petrece în Coreea modernă, într-un univers alternativ în care țara este condusă prin monarhie. Prințul Jae-Ha (Lee Seung-Gi) din Coreea de Sud și instructoarea Kim Hang-Ah (Ha Ji-Won), care face parte din Forțele Speciale ale Coreei de Nord, ajung soț și soție printr-o căsătorie aranjată. Deși ideea unei căsătorii aranjate este una des întâlnită în dramele coreene, farmecul acestui serial stă în chimia dintre cei doi actori principali, drăgălășenia prin care este prezentată relația lor de cuplu și umorul. Este o dramă care mi-a plăcut mult și pe care o recomand cu căldură.

Discovery of Love

Mi-a plăcut Discovery of Love pentru că ne arată viața unui cuplu într-un mod realist. Drama este foarte creativă, deoarece ne arată un cuplu care s-a despărțit și ne spune varianta fiecăruia despre problemele din cuplu și motivul despărțirii. Este foarte interesant de urmărit cum fiecare are o altă viziune despre aceeași întâmplare și te face să te gândești că și în viața reală putem asista la același eveniment dar avea păreri complet diferite despre ce s-a întâmplat. Un alt lucru diferit la această dramă, este faptul că arată momente mai intime din viața de cuplu – spre deosebire de alte drame, unde protagoniștii abia dacă se sărută. Viața îi readuce împreună pe cei doi, Han Yeo-Reum (Jung Yu-Mi) și Kang Tae-Ha (Eric), doar că ea este acum în altă relație. Va alege să își lase actualul iubit pentru fostul?

Wait, My Youth

Pe mine mă atrag foarte mult dramele în care actorii arată cool, sunt îmbrăcați actual și bine. De aceea m-a cucerit din prima Wait, My Youth, pentru că este o adevărată plăcere din punct de vedere vizual. Apoi, frumusețea și inocența relațiilor de prieteni și de iubire din acest serial sunt înduioșătoare. Din păcate această dramă nu este pe atât de celebră pe cât ar merita, deși pentru mine este de nota 10. Spune povestea lui Su Can Can și a grupului său de prieteni și începe într-un mod de-a dreptul hilar, în care se sărută din greșeală cu protagonistul, Tian Ye. Rar se întâmplă ca o dramă asiatică să înceapă cu un sărut între protagoniști. Inițial ei îi place de prietenul cel mai bun al protaginistului, Xu Mei Li, care este vesel și drăguț, față de Tian Ye care este superb dar arogant și rece. Treptat, își dă seama pe cine iubește de fapt și se desfășășoară o frumoasă poveste de dragoste. Lăsând povestea la o parte, merită să vezi drama chiar și doar pentru protagonist, Zhao Yiqin, care arată de milioane.

20th Century Boy and Girl

O dramă care arată prietenia dintre Jin Jin (Han Ye-seul) și Ji-won’s (Kim Ji-suk). Cei doi au fost prieteni încă din copilărie, dar au pierdut legătura și se revăd peste ani, adulți fiind. El este om de afaceri iar ea a devenit o actriță de succes. Deși subiectul nu este original, mi-a plăcut mult felul în care este explorată trecerea de la prietenie la iubire. Iar actorii au o chimie foarte buna.

 Go Princess, Go

Varianta chinezească a popularei kdrame Mr. Queen se numește Go Princess, Go și deși varianta coreeană a apărut după cea chinezească, cea din urmă nu se bucură de aceeași popularitate. Mie mi-a plăcut, are un umor foarte bun și deși producția (costume, locații filmare) este mai slabă, are un farmec aparte. Actorii sunt foarte frumoși iar interacțiunea dintre ei hilară. Sunt toate episoadele pe YouTube, traduse în engleză, dacă doriți să o vedeți.

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Mă puteți urmări și pe contul de Instagram, unde recomand o mulțime de cărți de autori asiatici, sau despre cultura asiatică.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *