Cele mai bune seriale și show-uri coreene urmărite în 2021

Anul acesta am urmărit seriale coreene destul de diferite între ele, de la kdrame mai puțin cunoscute, până la drame populare, de la SF/horror și până la comedii romantice ușurele. De asemenea, 2021 este anul în care am urmărit primul reality show sud-coreean, Single’s Inferno, care mi-a plăcut la maxim. Iată lista mea de seriale preferate lansate în 2021, împărțite pe categorii. Care au fost favoritele voastre de anul trecut?

Comedii romantice

Imitation

Imitation este o dramă mai puțin populară, ceea ce m-a mirat, pentru că este chiar bună. Acțiunea se petrece în lumea entertainmentului sud coreean, arătându-ne viața idolilor și greutățile prin care trec pentru a ajunge vedete. Este o comedie romantică, iar cuplul principal are o chimie foarte bună – sunt simpatici, fresh, mi-a plăcut mult interacțiunea lor. De asemenea, coloana sonoră este excepțională – cum era de așteptat, fiind o dramă despre idoli kpop. Dacă decideți să o urmăriți, vă așteaptă o mulțime de detalii din viața vedetelor din Coreea, scene de dans faine, costume spectaculoase, piese superbe și emoționante dar și o poveste de dragoste drăguță. Drama se poate urmări pe Viki.

Adult Trainee

O altă dramă mai puțin populară, dar foarte bună. Serialul are în prim plan mai multe cupluri și practic este împărțită pe secțiuni – la fiecare 3 episoade se schimbă personajele principale. Fiecare poveste explorează drame adolescentine precum prima iubire, sexualitatea, problemele cu greutatea etc. Mi-au plăcut toate poveștile, însă preferata mea este povestea dintre Kim Nam Ho și Yu Ra. Sunt atât de drăguți, amuzanți iar chimia este ceva…wow. Cred că este cea mai puternică atracție pe care am văzut-o într-o dramă cu liceeni. Recomand 100% – o să vă binedispună și o să vă facă să simțiți fiorii primei iubiri. Sentimentele lor sunt explorate atât de bine, actorii sunt foarte frumoși și talentați.

Yumi’s Cells

Yumi’s Cells este o dramă specială și deși multă lume nu a fost mulțumită de final, chiar este bună și merită văzută. Partea interesantă este felul în care explorează sentimentele personajelor, cum ne arată ce se întâmplă în mintea și corpul lor. Personajele sunt ușor de îndrăgit și pe parcurs vei simți fiorii iubirii alături de ele. Iar actrița care o interpretează pe Yummi este minunată în acest rol – nu ai cum să nu o iubești. 🙂

Doom at Your Service

Cum am văzut că se lansează o dramă cu Park Bo-young și Seo In-guk în rolurile principale, cum am sărit să mă uit. Sunt actorii mei preferați, mi-au plăcut în fiecare rol în care i-am văzut. Și nu m-am înșelat, pentru că drama este bună iar interacțiunea dintre ei minunată. Cinematografia este de top, are scene atât de frumoase că îți taie respirația. Iar diferența de înălțime dintre protagoniști este tare drăgălașă.

SF/Acțiune

Squid Game

Despre Squid Game am vorbit în repetate rânduri pe blog. Mie îmi plac thrillerele cu jocuri de supraviețuire iar acest serial s-a încadrat perfect în gusturile mele. Mi-a plăcut atât jocul actorilor, cât și tema diferențelor sociale și îtrebarea care predomină: Ce ai fi dispus să faci pentru bani?

Hellbound

Hellbound este o dramă tare interesantă…inițial am crezut că este vorba de ceva horror, însă pe măsură ce am urmărit episoadele am realizat că partea SF este doar un pretext pentru a aduce în discuție teme precum manipularea, propaganda, diferențele sociale. Sincer a fost muuuult mai bună decât mă așteptam. Recomand, o să vă prindă, eu nu m-am mai putut desprinde de ecran din momentul în care am început-o.

Happiness

Happiness este o altă dramă care părea ceva total diferit judecând după descriere. Dar, la fel ca în cazul Hellbound, elementele horror, cu zombie, sunt doar un pretext pentru a trata alte teme precum izolarea, dragostea, loialitatea, cum reacționează și se schimbă oamenii în situații extreme și așa mai departe. Are și o parte romantică, protagoniștii au o chimie bună (pe el îl știu din Strong Woman Do Bong, foarte bun actor).

Reality Show

Single’s Inferno

Single’s Inferno este primul reality show coreean pe care l-am urmărit și m-a impresionat. Până acum m-am mai uitat punctual la ceva emisiuni TV, precum Guerilla Date sau Running Man, dar doar la ceva episoade și pentru că erau invitate diverse vedete care îmi plăceau. Însă niciodată nu am dat șanse unui reality show de la ei, pe care să îl văd cap coadă. M-a prins atât de tare încât efectiv ard de nerăbdare să văd ultimele 2 episoade, care se lansează pe 6 ianuarie. Este o emisiune care ne arată un grup de băieți și fete, pe o insulă pustie, care încearcă să se cunoască și să se îndrăgostească. Este foarte bine construită emisiunea, participanții sunt absolut superbi, peisajele de vis. Un bonus sunt și „prezentatorii” care comentează fiecare episod în parte. Recomand 100% – este disponibil pe Netflix.

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Mă puteți urmări și pe contul de Instagram, unde recomand o mulțime de cărți de autori asiatici, sau despre cultura asiatică.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *