Am scris un articol despre Coreea de Sud în revista Cosmopolitan

Cei care urmăresc acest site știu deja de pasiunea mea pentru Coreea. Recent am scris un articol amplu pentru revista Cosmopolitan de iulie, despre Coreea de Sud și cum au ajuns una dintre cele mai dezirabile țări și culturi la nivel mondial. Am ales subiectul Coreea de Sud și valul K-pop pentru că este un adevărat fenomen și am citit multe lucruri în ultima vreme despre țara asta frumoasă și mică, ce atârnă precum o picătură de rouă uriașă pe coasta Asiei de Est. Am început timid, acum un an, să învăț limba coreeană și așa am ajuns să fiu tot mai interesată și fascinată de limba, cultura lor și de felul în care își promovează țara. Mă impresionează ambiția, creativitatea, puterea lor de muncă și rezonez mult cu valorile culturii lor. Nu mai vorbesc de filmele, serialele și muzica lor. Acestea fiind spuse, mai jos puteți citi un mic fragment din articolul de 6 pagini din Cosmo și vă invit să citiți întregul articol în numărul de iulie al revistei Cosmo.

Pe o fâșie de pământ ce atârnă pe coasta Asiei de Est, precum o uriașă picătură de rouă, își duc existența un grup de asiatici ambițioși, care în câteva decenii au reușit să renască din propria cenușă, precum pasărea Phonenix. Coreea de Sud, cunoscută drept Țara dimineților liniștite își duce existența deloc liniștită înconjurată de giganții China, Japonia și Rusia, navigând prin valurile furioase ale istoriei, valuri care au destabilizat țara de-a lungul secolelor, atât la nivel economic cât și politic și militar. Valuri care au împărțit Peninsula Coreea în două, acum mai bine de jumătate de secol, în 1945, ulterior apărând cele două state independente pe care le știm acum, Coreea de Sud și Coreea de Nord. De la o țară răvășită de lupte interne și externe, care au adus-o în pragul sărăciei, Coreea de Sud a ajuns una dintre economiile de top ale Asiei și ale lumii, cu ajutorul mai multor tactici și a unei strategii de PR de țară inteligente și bine implementate. Cu un teren deloc propice agriculturii, o mână de lucru înjumătățită din cauza separării de Nord, o armată secătuită de luptele din Cel de-al Doilea Război Mondial, sub steagul Japoniei, urmate de un război civil dur, o economie la pământ, în urma deceniilor de stăpânire japoneză, Coreea de Sud nu avea prea multe atuuri care să o propulseze în topul celor mai bogate și dezirabile țări din lume. Și totuși, a reușit. Cum?

Luisa Ene, Cosmpolitan România iulie

***

Mă puteți urmări și pe Instagramiar pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP și K-Drama.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *