3 K-Drama cu protagoniști care pornesc de jos și ajung de succes

Tema sărăciei și a personajelor care se luptă să își depășească condiția este destul de folosită în serialele coreene. Deși este un clișeu, unele o transpun pe ecran într-un mod atât de original și atrăgător, încât uiți că este vorba de o poveste utilizată des. Iată câteva drame pe această temă, care mi-au plăcut foarte mult.

Record of Youth 청춘기록

Am văzut recent Record of Youth și mi-a plăcut faptul că nu recurge la clasica poveste „Cinderella” cu fata săracă ce se îndrăgostește de un bărbat bogat. În acest serial, atât protagonistul cât și protagonista sunt tineri care se luptă cu viața, întâmpină o mulțime de greutăți financiare, și au visuri mărețe. Povestea ne arată cum cei doi se susțin reciproc și se încurajează să nu își lase baltă visurile, oricât de greu ar fi.

Sa Hye-Jun (Park Bo-Gum) este un bărbat inteligent, frumos și foarte de treabă, care își dorește să fie actor însă nu are succes și deocamdată lucrează ca model. Protagonista, An Jeong-Ha (Park So-Dam) lucrează ca make-up artistă, este nefericită la locul de muncă și visează să își deschidă propriul salon de înfrumusețare. Drama tratează teme precum frustarea, gelozia față de cei care au succes, visurile tinereții, iubire și multe altele. Este centrată mai mult pe sentimente și trăiri și pe evoluția personajelor, nu pe acțiune în sine și răsturnări de situație. Iar protagoniștii sunt foarte drăguți împreună. 🙂

Fight for My Way 쌈, 마이웨이

Fight for My Way ne arată drumul unor tineri care vor să-și îndeplinească visurile. Seo Joon, unul dintre actorii mei favoriți, joacă rolul lui Ko Dong Man, un luptător de taekwondo care vrea să revină în ring. Pe parcurs, descoperă că s-a îndrăgostit de prietena sa din copilărie, Choi Ae Ra, o vânzătoare care visează să devină prezentatoare TV. Punctul forte al acestei comedii romantice constă în chimia dintre cei doi actori, care portretizează cu mult umor transformarea relației lor de prietenie în iubire. În plus și personajele secundare sunt foarte drăguțe și cu poveste deopotrivă de emoționantă.

Shining Inheritance 찬란한 유산

Deși este o dramă mai veche, Shining Inheritance rămâne una dintre preferatele mele care tratează tema unor personaje ce pornesc de jos și își depășesc condiția. Eun-seong Ko (Han Hyo-Joo) și-a pierdut mama când avea 11 ani, iar tatăl său s-a recăsătorit. Când moare și tatăl său, ea ajunge pe drumuri, dată afară de familia vitregă. Se întreține cu greu, atât pe ea, cât și pe fratele său mai mic, trecând printr-o sumedenie de greutăți, până cunoaște o bătrânică ce îi va schimba viața. Și pe nepotul ei, care este un tânăr arogant la prima vedere, dar care treptat se dovedește a fi un om de ispravă.

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *