3 lecții de viață prețioase, din serialele coreene

Poveștile reușite ne inpiră și ne aduc împreună, iar felul în care coreenii spun povești și exprimă emoții este unic, cu povești de viață profunde și încurajatoare. Serialele coreene ne arată povești de reușită în fața greutăților care ne inspiră și ne fac să visăm. Sunt multe lecții de viață pe care le putem învăța urmărind k drama, iar în rândurile ce urmează vă recomand câteva seriale care ne motivează, ne încurajează și ne arată că putem depăși problemele și deveni cea mai bună versiune a noastră.

Ești mai puternic decât crezi că ești

În K-Dramas vedem adesea protagoniste care par slabe de înger la început, și au nevoie de un oppa arătos care să le salveze. 😉 Deși fiecare poveste este specială în felul ei, toate au un lucru în comun: ne arată că suntem mai puternici decât credem că suntem și ne poartă printr-o călătorie de dezvoltare și triumf în fața adversităților.

Una dintre aceste povești este cea a lui Kang Joo Eun, din Oh My Venus, care la începutul serialului este o femeie ce are dificultăți la locul de muncă, probleme de greutate și este trădată de iubit. Cu ajutorul protagonistului (hellooooo So Ji Sub 😍), începe o călătorie de dezvoltare, care nu doar că o ajută să piardă în greutate, să trăiască mai sănătos și să-și recâștige încrederea în ea, ci și să-și găsească… ați ghicit: dragostea. Este o poveste profundă și în același timp amuzantă, care îți încălzește sufletul și îți arată că indiferent de problemele cu care te confrunți, acestea pot fi depășite cu puțină ambiție, curaj și ajutor din partea apropiaților.

Searialul Oh My Venus poate fi urmărit pe Viki sau Netflix.

E în regulă să nu fii ok

Sunt multe seriale coreene care vorbesc despre discriminarea oamenilor cu probleme de sănătate mentală, fie că vorbim de depresie sau de lucruri mai grave. K-Dramas precum Heart to Heart, It’s Ok, That’s Love sau It’s Ok Not to be Ok ne arată că indiferent de problemele sufletești cu care ne confruntăm, putem să ne vindecăm și de asemenea, putem să găsim oameni care să ne fie alături. Vedem oameni care își vindecă împreună rănile emoționale și care ne arată că există lumina de la capătul tunelului. Aceste seriale subliniază faptul că fiecare dintre noi are probleme în viață, toți avem propriile lupte și proprii demoni, dar este OK. Nu e greșit să admiți că ai nevoie de sprijin, că nu ești ok, acesta este primul pas spre vindecare și liniște sufletească.

It’s Ok, That’s Love sau It’s Ok Not to be Ok pot fi urmărite pe Netflix, iar Heart to Heart aici.

Acceptă-te și iubește-te așa cum ești

Dacă ești îngrijorat că ești diferit, că nu reușești să te integrezi, drama land vine în ajutorul tău încă o dată. Serialele coreene ne arată că și cele mai diferite sau singure persoane își găsesc gașca în final. În seriale precum Strong Woman Do Bong Soon sau Introverted Boss, vedem personaje unice sau ușor ciudate, care însă își găsesc oameni care să îi accepte și să îi iubească așa cum sunt. Ceea ce ne dată speranță și ne lasă cu sentimentul că în final, totul va fi bine și pentru noi. 🙂

Strong Woman Do Bong Soon sau Introverted Boss pot fi urmărite pe Netflix.

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *