J-pop își extinde prezența în Coreea

J-pop-ul câștigă mai mult teren în Coreea, cu un număr tot mai mare de artiști japonezi care se îndreaptă spre Coreea pentru a-și prezenta muzica.

În decembrie, duo-ul J-pop Yoasobi a organizat primul său concert solo în Coreea la Hwajung Gymnasium de la Universitatea Coreea din districtul Seongbuk din Seul, atrăgând aproximativ 8.500 de spectatori. Format din vocalistul Ikura și compozitorul Ayase, duo-ul a devenit proeminent aici după melodia sa „Idol” – o melodie tematică pentru popularul anime japonez „Oshi no Ko” – a devenit un hit viral pe TikTok. O multitudine de vedete K-pop, inclusiv Jang Won-young din grupul de fete IVE și Hong Eun-chae din Le Sserafim, s-au alăturat, de asemenea, provocării.

Cu puțin timp înainte de succesul lui Yoasobi, cântăreața japoneza Imase a reușit aici o mare ispravă muzicală, devenind primul artist J-pop care a intrat în Top 100 pe Melon, o platformă importantă de streaming muzical din Coreea, care se mândrește cu peste 7 milioane de utilizatori activi lunar. „Night Dancer”, lansarea din 2022 a lui imase, a urcat pe locul 17 – cel mai înalt rang vreodată pentru orice melodie J-pop – după ce a atras fanii coreeni cu atmosfera sa retro. La fel ca „Idol”, a fost, de asemenea, o senzație virală pe TikTok.

Având în vedere că nici măcar pentru piesele K-pop nu e este ușor să-și asigure primele locuri în topul foarte competitiv Melon, realizarea lui Imase a fost ceva demn de atenție. Popularitatea sa l-a determinat chiar pe cântăreț să pună în scenă aici prima sa reprezentație, care a avut loc în aprilie anul trecut.

Popularitatea tot mai mare a conținutului japonez, cum ar fi anime-ul, se crede că au fost vârful de lance a succesului Yoasobi și Imase în Coreea. Ei, însă, nu sunt singurii artiști japonezi care își sporesc prezența aici.

În februarie, cântăreața japoneză Ado a cântat la Kintex din Goyang, provincia Gyeonggi, la doar câteva săptămâni după ce rapperul coreean-japonez Chanmina a susținut primul ei concert solo aici.

Cunoscută ca o cântăreață „fără chip” care nu și-a dezvăluit niciodată fața public, Ado este o artistă de top în Japonia, a cărei melodie din 2023 „Show” s-a clasat pe primul loc în topul Billboard Japan Hot 100 timp de mai multe săptămâni. Chanmina este un rapper proeminent din Japonia, ale cărei hituri includ „I’m a Pop” (2019) și „Morning mood” (2021).

Preluând ștafeta, trupa japoneză amazarashi și cântărețul Reol sunt programate să cânte în Coreea duminică, 23 martie. În aprilie, populara trupă King Gnu, care a urcat recent pe scena de pe Stadionul Nissan din Japonia, care are o capacitate de 75.000 de locuri, își va hipnotiza fanii din Coreea la Olympic Hall din sud-estul Seulului. Eill, textierul din spatele versiunii japoneze a hitului uluitor al IVE „After LIKE”, va vizita și Coreea în aprilie, înainte ca trupa rock SPYAIR să ajungă pe scenă în mai.

SURSA

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *