Ministerul Culturii își propune să facă din Coreea o putere culturală globală

Ministerul Culturii și-a dezvăluit obiectivele sale de politică pentru acest an, urmărind să stabilească Coreea ca o putere culturală globală de top și să promoveze fericirea cetățenilor prin angajament cultural. Conform planurilor anunțate de ministrul Culturii, Sportului și Turismului, Yu In-chon, ministerul va oferi o finanțare record de 1,74 trilioane de woni (1,31 miliarde de dolari) pentru a spori poziția competitivă a Coreei pe piața globală de conținut.

Yu In-chon, ministrul Culturii, Sportului și Turismului din Coreea de Sud.

Suma include un „fond strategic pentru K-content” de 600 de miliarde de woni dedicat cultivării proprietății intelectuale competitive la nivel global. Bugetul record va fi utilizat pentru a alimenta sectoare cheie ale industriei, cum ar fi jocurile video, benzile desenate și webtoon-urile, potrivit ministerului.

Exporturile industriei au stabilit un record de 13,24 miliarde de dolari în 2022, o creștere de 6,3 la sută față de 12,45 miliarde de dolari din anul precedent, depășindu-le pe cele ale bateriilor secundare și a aparatelor electrocasnice.

Guvernul va spori, de asemenea, sprijinul pentru artă și produse culturale care încearcă să avanseze pe piața globală, cu speranța că boom-ul global al culturii pop coreene, cum ar fi K-pop, drame TV, filme și webtoon, se va răspândi în alte culturi. Pentru aceasta, guvernul își va spori sprijinul pentru distribuția în străinătate a operelor, baletelor, muzicalelor, artelor plastice, literaturii și meșteșugurilor coreene creative printr-o rețea largă de instituții și grupuri culturale-arte, la domiciliu și la bord.

În plus, viitoarele Jocuri Olimpice din 2024 de la Paris vor servi drept platformă pentru consolidarea prezenței culturale a Coreei pe scena globală. Începând cu un spectacol de breakdance în luna mai, spectacolele diverselor formații naționale de artă vor spori festivitatea întâlnirii atletice internaționale din capitala Franței.

În iulie va urma o expoziție de piese de artă reprezentând scena artistică coreeană, împreună cu un târg comercial cu tematică „hallyu” și un concert K-pop în septembrie, găzduit de birourile guvernamentale conexe. Guvernul va găzdui, de asemenea, o expoziție de cărți coreene și un road show turistic, printre alte evenimente de promovare a țării.

În ceea ce privește planurile de reducere a cheltuielilor de petrecere a timpului liber asupra cetățenilor, la sfârșitul lunii martie va începe o probă a „permisului de cultură și arte pentru tineret”, permițând persoanelor în vârstă de până la 19 ani să participe gratuit la spectacole și expoziții, în limita maximă de 150.000 de woni de persoană.

Guvernul va sprijini vacanțele angajaților pentru până la 150.000 de persoane și va oferi reduceri pentru cazare cu maximum 450.000 de vouchere.

De asemenea, printre planurile anunțate de guvern s-a numărat și unul de a revigora activitățile sportive zilnice ale cetățenilor, propulsând astfel industria sportului.

SURSA

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *