Busan va deschide un liceu K-pop în 2028

Un liceu specializat în educarea elevilor despre K-pop și activitățile conexe se va deschide în orașul-port Busan, au anunțat recent autoritățile educaționale ale orașului. Oficiul Metropolitan pentru Educație din Busan a declarat că va face eforturi pentru transformarea unei școli gimnaziale, care urmează să fie închisă în curând, într-un liceu public specializat, cu scopul de a-l deschide în martie 2028. Va fi prima școală publică dedicată cursurilor K-pop care va fi înființată în Busan, la 320 de kilometri sud-est de Seul.

Elevii din întreaga țară, precum și studenții internaționali, vor fi eligibili să se înscrie la școală, care intenționează să ofere lecții de voce, dans și instrumente, precum și alte arte.

Școala are ca scop furnizarea de cursuri specializate pentru studenți, în conformitate cu industria K-pop în creștere, a spus biroul.

În Coreea, agențiile de divertisment majore operează un sistem de stagiu pentru viitori idoli K-pop, renumit pentru antrenamentul de tip tabără și un proces sistematic rigid, pentru a debuta artiști noi.

Idoli K-pop din Busan; BTS’ Jimin, Jungkook, Seungkwan și Woozi din SEVENTEEN, iarna aespa, Dara, Jinni și Arin de la 2NE1

Curriculumul va fi adaptat pentru a se alinia cu cerințele în evoluție ale industriei K-pop, oferind cursuri specializate concepute pentru a dota studenții cu abilitățile și cunoștințele necesare pentru succesul în acest domeniu competitiv. Această inițiativă oglindește tradiția stabilită a Coreei de Sud în cadrul agențiilor de divertisment majore, renumite pentru sistemul lor riguros de pregătire a idolilor K-pop. Procesul sistematic de formare oferit de astfel de instituții culminează în cele din urmă cu debutul de noi artiști, subliniind importanța perfecționării abilităților acestora.

Odată cu creșterea interesului global pentru K-pop, școala din Busan promite încurajarea unei noi generații de interpreți și profesioniști gata să-și pună amprenta în industria muzicii și divertismentului. Abordarea educațională cuprinzătoare nu se concentrează doar pe dezvoltarea artistică, ci subliniază și importanța disciplinei, a muncii în echipă și a perseverenței – calități esențiale pentru a reuși în lumea K-pop.

Lansarea acestui liceu specializat din Busan simbolizează un pas proactiv către cultivarea talentului și încurajarea inovației, afirmând angajamentul orașului de a susține și modela viitorul K-pop. Artiștii și entuziaștii aspiranți anticipează cu nerăbdare oportunitățile și posibilitățile pe care această întreprindere educațională unică le va oferi în formarea următorului val de talente K-pop. 

SURSA

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *