6 reguli interesante de respectat, din cultura coreeană

Explorarea diferitelor culturi este întotdeauna o călătorie fascinantă, mai ales într-o țară precum Coreea de Sud, care îmbină frumos tradițiile vechi cu modernitatea de ultimă oră. Pentru acele minți curioase dornice să aprofundeze bogata tapiserie culturală a Coreei de Sud, am pregătit o listă de șase tabuuri interesante care oferă o privire asupra obiceiurilor și normelor unice ale națiunii.

1. Scuturarea piciorul: Fie din obișnuință, fie din nervozitate, asigură-te că eviți să dai din picior atunci când stai jos. Dacă cineva te găsește scuturându-ți piciorul, îți va spune să te oprești, fiind considerat un obicei care aduce ghinion.

2. Nu veni cu mâna goală: Când ești invitat acasă la cineva, la o adunare sau chiar la o petrecere, asigură-te că nu mergi niciodată cu mâna goală! Chiar dacă este ceva mic, vrei să te asiguri că aduci ceva.

3. Bătrânii au prioritate: mai ales când vine vorba de maniere la masă, înainte de a mânca o masă, asigură-te că dacă ești cu cineva mai în vârstă, acea persoană e așezată înaintea ta și că e prima care începe să mănânce.

4. Maniere la masă: Asigură-te că nu pui niciodată bețișoarele în poziție verticală în bol, pentru că imită aspectul bețișoarelor de tămâie care sunt utilizate în mod obișnuit la ceremoniile funerare.

5. Nu uita să îți dai jos pantofii: la fel ca multe alte culturi asiatice, în Coreea este foarte important să nu intri încălțat în casa cuiva. De obicei, gazda va avea papuci pe care se îi încalți pentru a te plimba prin casă.

6. Nu arăta cu degetul: Este de evitat să arăți cu degetul spre o persoană, fiind considerat un gest nepoliticos. În schimb, folosește-ți toată mâna când gesticulezi sau faci semn către ceva sau cineva.

Este întotdeauna util să fii conștient de toate aspectele culturale ale unei țări, mai ales dacă o vizitezi! Așa că asigurați-vă că aveți în vedere aceste lucruri.

SURSA

Facebook Comments

About the author

Comments

  1. Vizitarea Coreei de Sud este una dintre cele mai interesante si cultivante experiente pe care le poti trai. Traditiile si obiceiurile ei unice sunt ceva ce face cu adevarat sa iasa in evidenta! Asa ca urmariti-o regulile de mai sus si asigurati-va ca va bucurati de experienta la maximum. O calatorie in Coreea de Sud nu va fi niciodata dezamagitoare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *