Cine este Han Hyo-joo, actrița coreeană din Moving, care a apărut într-o gamă largă de filme și emisiuni K-drama în ultimii 20 de ani?

De la debutul ei pe ecran, în 2005, Han Hyo-joo nu s-a ferit niciodată de provocări, jucând o varietate de roluri în romance, seriale de acțiune, comedii și melodrame. Puterea ei de caracter o face ideală pentru roluri de thriller și acțiune, cum ar fi cele din Happiness and Cold Eyes și din serialele viitoare Dominant Species.

Sirena coreeană Han Hyo-joo sărbătorește 20 de ani în domeniul divertismentului după ce a fost descoperită într-un concurs de frumusețe pentru adolescenți în 2003.

Un nume important atât în ​​filme, cât și în drame, Han revine pe ecrane în această vară în Moving, cel mai mare proiect al ei de până acum. Serialul cu supereroi Disney+ este cea mai costisitoare producție coreeană de până acum, cu un buget raportat de 65 de miliarde de woni (48,5 milioane de dolari) pentru cele 20 de episoade.

Drama este plină de acțiune, de care Han nu este străină, dar subiectul de discuție pentru spectatori este rolul ei de mamă a unui adolescent de liceu.

Han Hyo-joo într-o imagine din „Moving” (2023).

Fiica unui ofițer al forțelor aeriene și a unui profesor de școală elementară, Han a crescut în Cheongju, un oraș din centrul Coreei de Sud. Făcând aluzie la rolurile de acțiune pentru care avea să devină cunoscută mai târziu, ea a excelat în sport când era la școală, inclusiv la atletism și volei.

Cu actoria departe de mintea ei, a avut vise de a deveni profesor, poet, medic veterinar sau dresor de animale.

În al doilea an de liceu, a câștigat un concurs de frumusețe sponsorizat de corporația alimentară Binggrae. Acest lucru a inspirat-o să se mute la Seul, deși a făcut-o împotriva dorințelor tatălui ei conservator.

Trăind cu mătușa ei în Seul, și-a îndreptat atenția către actorie și până la vârsta de 18 ani și-a făcut debutul în sitcomul Nonstop 5 din 2005 .

De ce o iubim

Spre deosebire de mulți dintre colegii ei care se țin de roluri similare, Han este un cameleon care preia cu bucurie diferite personaje și genuri până la punctul în care costumele, machiajul și părul ei o pot face de nerecunoscut.

Han Hyo-joo într-o imagine din „Happiness” (2021).

Han a apărut în melodrame, dar are o tărie de caracter ideală pentru roluri de acțiune și thriller.

Roluri care fac vedete

După ce a fost prezentată unui public mai larg în drama Spring Waltz și filmul de comedie cu gangsteri My Boss, My Teacher în 2006, Han a început să atragă atenția ca actriță mai târziu în acel an, când a condus Ad-lib Night , o dramă indie a regizorului Lee Yoon-ki.

Han Hyo-joo într-o imagine din „Dong Yi” (2010).

Rolul i-a adus premiul pentru cea mai bună actriță nouă de la Asociația Coreeană a Criticilor de Film și premiul pentru cea mai bună actriță la Festivalul Internațional de Film din Singapore – și atenția industriei de divertisment.

Faima ei a crescut mult datorită rolurilor dintr-un șir de drame de succes, inclusiv Brilliant Legacy alături de Lee Seung-gi și drama de epocă Dong Yi , pentru care a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță la Baeksang Arts Awards.

Roluri iconice

Nefiind o persoană care să rămână în același mod mult timp, Han a schimbat treptele pentru a se concentra pe realizarea de filme.

Han Hyo-joo (față) și Jung Woo-sung într-un alambic din „Cold Eyes” (2013).

În 2013, ea a preluat primul dintre ceea ce ar fi multe roluri de acțiune în hit-ul Cold Eyes , apreciatul remake al filmului din Hong Kong Eye in the Sky . Ea joacă rolul unei femei cu memorie fotografică care este recrutată într-o divizie secretă de poliție de supraveghere.

Ea a radiat farmec și frumusețe în drama romantică The Beauty Inside , în care a intrat în lumina reflectoarelor în fața a zeci de actori care joacă interesele ei romantice.

Ea a revenit la drame alături de Lee Jong-suk în 2016 în W , o comedie romantică fantastică extrem de populară care are loc în două lumi.

Han Hyo-joo într-o imagine din „The Beauty Inside” (2015).

Ea și-a demonstrat încă o dată talentul de acțiune în Happiness , o dramă cu zombie cu o metaforă socială convingătoare despre imobiliare, care a prevestit filmul eveniment din această vară, Concrete Utopia .

Performanțe de neașteptat

După Dong Yi , Han avea să aibă în curând un succes uriaș pe marele ecran în filme precum Masquerade , dar nu imediat.

Mai întâi, ea a făcut echipă cu regizorul indie și regizorul Spider Forest Son Il-gon pentru debutul său comercial, Always .

Han Hyo-joo într-o imagine din „Always” (2011).

Cu Han și So Ji-sub, această melodramă, despre un telemarketer care își pierde vederea și o fostă luptătoare care se simte responsabilă pentru starea ei, a fost selectată drept filmul de deschidere al Festivalului Internațional de Film de la Busan în 2011 .

Nu a reușit să lumineze box-office-ul, dar, în ciuda clișeelor stereotipe, este un film bine realizat și oferă dovezi convingătoare ale prezenței lui Han pe ecran.

Rolurile viitoare

După o apariție specială în 20th Century Girl , Han va juca primul ei rol principal într-o dramă Netflix din viitoarea serie de acțiune criminală Believer 2 .

Reunindu-se cu regizorul The Beauty Inside, Baek Jong-yeol, ea va juca rolul singurei persoane care cunoaște identitatea șefului unei renumite rețele de droguri pe care detectivul care se întoarce al lui Cho Jin-woong încearcă să o doboare.

Următorul serial dramă al lui Han va fi thrillerul Dominant Species din scriitorul Stranger Lee Soo-yeon. În colaborare cu Ju Ji-hoon, Han va juca CEO-ul unei companii de carne modificată genetic, care a pus capăt dependenței Coreei de carne.

SURSA

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *