Citate remarcabile din Dr. Romantic 3, care vă vor atinge inima

Al treilea sezon al serialului coreean Dr. Romantic s-a ridicat la înălțimea hype-ului. Alimentat de un scenariu superb, serialul continuă să obțină evaluări excelente, satisfacând atât spectatorii noi, cât și pe cei vechi. Drama este ancorată în viețile lui Dr. Kim Sa Bu (Han Suk Kyu) și ale medicilor și personalului spitalului Doldam, un mic spital din provincia Gangwon, Coreea de Sud.

Sezonul 3 ne prezintă personaje noi și ne oferă informații despre cum s-au desfășurat relațiile personajelor pe care le-am întâlnit în sezoanele anterioare. Mai mult decât atât, ne oferă o înțelegere mai profundă a lui Dr. Kim în timp ce el își împinge și își testează idealurile navigând prin realitățile dure cu care se confruntă Spitalul Doldam și Centrul Regional de Traumă recent construit.

Iată șase citate din Doctorul Kim al Dr. Romantic care te vor cuceri:

1. „Chiar și pe câmpul de luptă, este natura umană să trateze răniții, indiferent de partea din care provin.” (Episodul 1)

Episodul unu începe cu medicii de la Spitalul Doldam care se grăbesc să salveze dezertorii nord-coreeni la bordul unei nave a Gărzii de Coastă din Coreea de Sud. Datorită discuțiilor sensibile între oficialii sud-coreeni și nord-coreeni la Seul, au fost emise ordine de a opri tratamentul și de a returna răniții pe nava lor. Susținând angajamentul său de a pune întotdeauna oamenii pe primul loc (și de a ne inspira în același timp), Dr. Kim folosește aceste cuvinte pentru a-l convinge pe căpitanul Gărzii de Coastă să permită tratamentul pacienților critici, văzându-i ca pe oameni mai întâi – mai mult decât altceva.

Dr. Romantic 3 citate
DR. ROMANTIC 3/SBS

2. „De multe ori, între etică și realitate, ceea ce este corect și ceea ce este posibil sunt două lucruri greu de echilibrat.”  (Episodul 2)

Un ultimatum politic depășește eforturile lui Dr. Kim de a salva nord-coreenii răniți. În timp ce se uită la paturile goale unde stăteau cândva, i se alătură talentatul său protejat, Seo Woo Jin (Ahn Hyo Seop). Woo Jin îl întreabă pe mentorul său dacă a fost corect să-i trimită pe nord-coreeni înapoi. Dr. Kim răspunde (încercând să se convingă și pe el însuși) spunând că a fost suficient că au făcut tot posibilul ca medici. Expresiile lui faciale sugerează că lăsarea răniților să plece e o pastilă greu de înghițit.

Dr. Romantic 3 citate
DR. ROMANTIC 3/SBS

3. „Efortul și dedicarea trebuie lăsate în urmă în momentul în care le oferi. Dacă te aștepți la o recompensă sau recunoaștere pentru contribuția ta, aceasta își pierde instant valoarea.” (Episodul 3)

În episodul trei, medicii și personalul cel mai apropiat de Dr. Kim se strâng împreună pentru a-și da seama de ce chirurgul lor vedetă este dispus să predea supravegherea Centrului Regional de Traumă al Spitalului Doldam recrutului experimentat Dr. Cha Jin Man. Dr. Kim le împărtășește cu umilință aceste cuvinte și le cere să accepte decizia. Acest citat surprinde esența a ceea ce înseamnă a face bine fără a aștepta nimic în schimb.

Dr. Romantic 3 citate
DR. ROMANTIC 3/SBS

4. „Există doar două tipuri de medici în sala de operație: unul care vrea să salveze pacientul și unul care vrea să învețe. Dacă nu ești unul dintre ei, nu ar trebui să stai la masa de operatie .”(Episodul 4)

Incapabil să-și stăpânească frustrarea față de comportamentul său indisciplinat și iresponsabil, Dr. Kim îl confruntă pe Dr. Jang Dong Hwa (Lee Sin Young). Aceste cuvinte arată valoarea și angajamentul pe care Dr. Kim le pune în rolul său de medic. Ne reamintește să ne luăm locurile de muncă în serios, indiferent care ar fi acestea.

Dr. Romantic 3 citate
DR. ROMANTIC 3/SBS

5. „Un medic, de îndată ce își îmbracă halatul, nu trebuie să discrimineze niciun pacient. Toți pacienții trebuie tratați în mod egal și echitabil”. (Episodul 4)

Dr. Kim aruncă lumină asupra perspectivei lui Dr. Jang de a vedea un atlet vedetă ca un pacient pe care să-l acorde prioritate față de o bătrână. La fel ca orice profesie ancorată pe serviciul public, a fi medic nu înseamnă putere sau prestigiu. Este vorba despre a fi acolo pentru oamenii care au nevoie de ajutorul tău, indiferent cine sunt ei.

Dr. Romantic 3 citate
DR. ROMANTIC 3/SBS

6. „Nu renunța. În cele din urmă, voința unei persoane poate crea miracole”. (Episodul 4)

Dr. Kim îl consolează pe tatăl unui sportiv care a suferit un accident traumatizant la schi cu aceste cuvinte de speranță. Aplicabilă în orice situație din viață, perspectiva lui Dr. Kim asupra miracolorle este frumoasă. Dincolo de aspectele religioase și supranaturale, acesta pune multă încredere în voința umană de a supraviețui. Poate fi aplicat chiar și asupra modului în care voința pură ne poate transforma visele în realitate.

Dr. Romantic 3 citate
DR. ROMANTIC 3/SBS

Urmărește trailerul complet al  sezonului 3 Dr. Romantic aici:

SURSA

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *