Cei mai faimoși 10 actori K-drama din toate timpurile, inclusiv Lee Byung-hun din Squid Game, Gong Yoo din Train to Busan și Hyun Bin

De la Lee Byung-hun la Gong Yoo și Hyun Bin, clasăm cei mai mari 10 actori masculini de K-drama din toate timpurile. Industria K-drama prezintă o serie de lumini orbitoare – dar doar câteva stele au continuat să ardă strălucitoare de-a lungul anilor. Citiți mai departe pentru o listă cu cei mai mari actori masculini de K-drama.

10. Ji Chang-wook

Fost interpret de teatru muzical, Ji Chang-wook a devenit actor TV la 20 de ani și a devenit pentru prima dată cunoscut odată cu apariția în comedia Smile Again în 2010.

Ji Chang-wook într-o imagine din „If You Wish Upon Me” (2022).
Ji Chang-wook într-o secvență din „If You Wish Upon Me” (2022).

Bazându-se pe acest succes, el a ajuns la celebritate în drama de epocă Empress Ki și în curând a devenit o vedetă uriașă în China datorită succesului lui Healer. Actorul a rămas o prezență majoră de atunci, prin roluri în seriale precum seria de acțiune The K2 și comedia romantică Backstreet Rookie.

El a trecut recent în era streamingului, mai întâi cu seria sa Netflix The Sound of Magic și cu thrillerul Disney+ The Worst of Evil, care va apărea în curând.

9. So Ji-sub

Cu ochii săi fumurii, So Ji-sub a fost un pilon principal pe ecranele coreene de la sfârșitul anilor 1990, dar ascensiunea sa a venit în drama de succes din 2002, Glass Slippers.

Deci Ji-sub într-o imagine din „Doctor Lawyer” (2022).
Deci Ji-sub într-o secvență din „Doctor Lawyer” (2022).

El a mai jucat apoi în drame romantice majore, cum ar fi Something Happened in Bali și Master’s Sun, dar și în seriale de acțiune precum Phantom. Recent a obținut rolul principal al dramei medicale și juridice produse de Disney + Doctor Lawyer.

8. Kim Soo-hyun

Datorită aspectului său atrăgător, Kim a devenit rapid un nume important după debutul său pe ecran prin spectacole precum Dream High și Moon Embracing the Sun.

Kim Soo-hyun într-o imagine din „One Ordinary Day” (2021).  Foto: Viu
Kim Soo-hyun într-o secvență din „One Ordinary Day” (2021). Foto: Viu

Actorul a ajuns la celebritatea globală după ce a apărut alături de Jun Ji-hyun în acum clasicul My Love from the Star, care a avut un succes deosebit peste tot în lume, dar mai ales în China. Kim a continuat să impresioneze și să-și construiască faima prin drame precum hit-ul global It’s Okay to Not Be Okay, alături de Seo Ye-ji.

7. Lee Jong-suk

Fostul model Lee Jong-suk și-a transferat aspectul uimitor pe ecran, atrăgând mai întâi atenția printr-un rol secundar în Secret Garden.

Lee Jong-suk într-o imagine din „Big Mouth” (2022).
Lee Jong-suk într-o secvență din „Big Mouth” (2022).

A adunat legiuni de fani după drama Școala 2013. Popularitatea sa a crescut doar după ce a jucat alături de Park Shin-hye în Pinocchio, preferatul fanilor; iar tot ce a atins de atunci s-a transformat în aur.

Printre alte credite ale lui Lee se numără drama romantică WWhile You Were Sleeping și Romance Is a Bonus Playbook, precum și thrillerul Big Mouth de anul trecut.

6. Gong Yoo

Datorită caracterului său blând – și aspectului său frumos, desigur – Gong Yoo este un nume cunoscut de aproape două decenii.

Gong Yoo într-o imagine din „The Silent Sea” (2021).  Foto: Netflix
Gong Yoo într-o secvență din „The Silent Sea” (2021). Foto: Netflix

Prima dată a obținut celebritatea prin Hello My Teacher și prin drama clasică Coffee Prince. După aceea, s-a concentrat în primul rând pe marele ecran, cu hituri comerciale, inclusiv The Silenced și Train to Busan.

Gong s-a întors pe ecranele de televiziune într-o manieră grozavă prin romantismul fantastic al seriei Guardian: The Great and Lonely God, alături de Kim Go-eun.

5. Lee Min-ho

Lee Min-ho a devenit celebru în 2009 prin Boys Over Flowers și a rămas în top toți anii aceștia.

Kim Minha (stânga) și Lee Min-ho într-o imagine din „Pachinko” (2022).  Foto: Apple.
Kim Minha (stânga) și Lee Min-ho într-o secvență din „Pachinko” (2022). Foto: Apple.

Popular în Asia și cu o prezență remarcabilă în rețelele sociale, Lee a apărut într-un șir de hituri atemporale, inclusiv drama City HunterThe Heirs sau The Legend of the Blue Sea.

Recent, Lee a apărut în drama aclamată de critici Apple TV+, Pachinko , și urmează să revină în sezonul doi.

4. Song Joong-ki

Cu zâmbetul și carisma lui orbitoare, Song Joong-ki a fost de multă vreme favoritul fanilor. El a apărut pe scenă cu două roluri foarte diferite, în drama pentru tineret Sungkyunkwan Scandal și ca unul dintre membrii distribuției inițiale ai spectacolului de succes Running Man.

Song Joong-ki într-o imagine din „Reborn Rich” (2022).
Song Joong-ki într-o secvență din „Reborn Rich” (2022).

Au urmat mai multe hituri, dar și-a consolidat statutul de icon global în drama romantică de mare succes Descendants of the Sun, alături de Song Hye-kyo.

Farmecul dezarmant al lui Song a fost folosit în ultimii ani, deoarece a jucat rolul de justiție în hiturile de succes Vincenzo și Reborn Rich, ambele fiind acceptate de milioane de oameni din întreaga lume datorită streamingului.

3. Bae Yong-joon

Când vorbim despre hallyu – „valul coreean” – este imposibil să nu recunoaștem impactul lui Bae Yong-joon.

Bae Yong-joon (dreapta) și Choi Ji-woo într-un alambic din „Winter Sonata” (2002).
Bae Yong-joon (dreapta) și Choi Ji-woo într-o secvență din „Winter Sonata” (2002).

Drame precum First Love l-au transformat pe Bae într-un actor extrem de iubit în anii ’90, dar Winter Sonata din 2002 l-a transformat în primul superstar internațional din Coreea.

Succesul uimitor al melodramei l-a făcut un nume cunoscut în Japonia, unde a devenit cunoscut sub porecla Yon-sama („Împăratul Yon”) și a determinat nașterea turismului K-drama. Acesta este fenomenul fanilor străini care călătoresc în Coreea pentru a vizita locații K-drama – turneele Winter Sonata sunt încă disponibile astăzi. Bae s-a retras din actorie pentru a deveni un ambasador global al culturii coreene, precum și fondatorul agenției de management KeyEast.

2. Hyun Bin

Deși nu este una dintre cele mai prolifice vedete din Coreea, Hyun Bin și-a menținut locul în fruntea industriei timp de două decenii. Atente în selectarea proiectelor sale, dramele lui Hyun tind să devină extrem de apreciate.

Hyun Bin (dreapta) și Son Ye-jin într-o imagine din „Crash Landing on You” (2020).
Hyun Bin (dreapta) și Son Ye-jin într-o secvență din „Crash Landing on You” (2020).

Alături de Kim Sun-a, în 2005, a apărut în comedia romantică My Lovely Sam-soon, care rămâne unul dintre cele mai bine cotate drame din toate timpurile, după ce a asigurat o audiență de 50,5% în Coreea pentru episodul final.

El a dat din nou lovitura cu drama fantastică Secret Garden în 2010. Era streaming-ului nu a făcut decât să-i extindă baza de fani, datorită succesului global al Crash Landing on You, în care a împărtășit ecranul cu viitoarea soție, Son Ye-jin.

1. Lee Byung-hun

Deși există câțiva concurenți demni pentru clasamentul de sus, în cele din urmă coroana se poate sprijini doar pe un singur cap.

Lee Byung-hun într-o imagine din Our Blues.
Lee Byung-hun într-o secvență din Our Blues.

Stelele K-drama au tendința de a arde puternic înainte de a se estompa, dar superstarul Lee Byung-hun a rămas în frunte timp de trei decenii uimitoare. Lăsând deoparte meritele sale cinematografice – Song Kang-ho este singurul său rival pentru cel mai mare star de film coreean din Coreea – cariera lui Lee în dramaturgie prezintă o serie amețitoare de momente importante.

La începutul anilor 2000, a fost cap de afiș al clasicelor Beautiful Days și All In. Un deceniu mai târziu, a dus industria într-o nouă direcție îndrăzneață cu blockbuster-ul de acțiune Iris.

În 2018, a revenit în top cu serialul epic Mr. Sunshine; găsind timp chiar să cucerească lumea ca liderul mascat în senzația globală Squid Game .

Văzut ultima dată în Our Blues, cu al alt record în rating-uri, Lee – bărbatul cu cei mai expresivi ochi din K-Drama – nu dă semne că ar vrea să încetinească.

SURSA

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *