6 drame thailandeze, japoneze și taiwaneze foarte bune

Deși dramele coreene vor rămâne pentru totdeauna favoritele mele, în ultima vreme am încercat și alte drame asiatice, în afară de cele chinezești, care pentru mine sunt pe locul II după cele din Coreea. Am descoperit că și alte țări din Asia fac seriale bune, precum Taiwan, Thailanda sau Japonia. Iată o listă cu favoritele mele.

Drame thailandeze

Dramele thailandeze se numesc lakorn și sunt recunoscute pentru faptul că au povești excesiv de dramatice, răsturnări de situație exagerate, iar personajele și replicile sunt construite într-un stil bombastic. Sincer, dintre dramele asiatice, serialele thailandeze nu sunt tocmai favoritele mele, din cauza jocului actoricesc exagerat și al stilului mult prea dramatic. Am încercat să urmăresc mai multe, însă doar două am găsit până acum care să fie pe placul meu. Într-un fel mi se pare că se aseamănă cu serialele turcești ca stil, deși acestea din urmă aș spune că sunt mai „așezate”.

Hua Jai Sila – Heart of Stone


Hua Jai Sila este o dramă realizată după un roman popular în Thailanda, “Asoon Rerng Fai”, de Nawika. Povestea aduce de fapt cu arhicunoscuta istorie din Contele de Monte Cristo. Tor, un copil din flori, nedreptățit într-un mod crud de către mama vitregă și familia acesteia în copilărie, se întoarce peste ani pentru a se răzbuna. Față de copilul sărac și retras, acum este un bărbat bogat și puternic. Însă planurile sale sunt puțin încurcate pe parcurs, pentru că o reîntâlnește pe prietena sa din copilărie, Mingta, de care se îndrăgostește. Acum trebuie să aleagă între iubire și răzbunare. Este o dramă cu multe răsturnări de situație, personaje malefice, crude, răzbunare, dar pe mine m-a atras cel mai mult povestea de iubire dintre protagoniști. Actorii au o chimie foarte bună și serialul m-a ținut în suspans de la primul și până la ultimul episod. Iar actorul din rolul principal, Thanabob, este incredibil de talentat. Recomand, dacă vreți să încercați o dramă thailandeză, începeți cu asta. Este, în opinia mea, cea mai bună dramă de la ei.

Bonus, vă recomand și o piesă superbă, de pe soundtrack-ul serialului.

Boy For Rent

Boy for Rent este o comedie romantică simpatică, destul de diferită de stilul lakorn tipic thailandez, probabil de aceea mi-a și plăcut. Protagonista, Smile, este îndrăgostită de un coleg de la facultate, Kyro, dar acesta o refuză. Pentru a învăța cum să atragă un bărbat, și a-l cuceri pe Kyro, aceasta decide să apeleze la o agenție, “Boy For Rent”, unde poate închiria un iubit pentru o ieșire în oraș. Bineînțeles că lucrurile se complică pe parcurs, iar ea ajunge să se îndrăgostească de altcineva. Dacă vreți un serial simpatic, care să vă binedispună și să vă aducă aminte de prima iubire, aceasta este o dramă potrivită.

Drame japoneze

Nici dramele japoneze nu sunt neapărat preferatele mele, pentru că stilul și comportamentul lor mi se pare cam ciudat și dur, însă am descoperit câteva drame de la ei care chiar mi-au plăcut. Iată 2 seriale favorite de la ei, pe care vi le recomand.

In Time With You

In Time With You este un remake, drama fiind realizată și în Coreea și în Taiwan. Neașteptat pentru mine, dar dintre toate variantele, cea japoneză mi-a plăcut cel mai mult. În primul rând actorii sunt foarte frumoși și drăguți împreună, au o chimie de cuplu excelentă, iar imaginea dramei este mai presus de celelalte variante. Ținutele, accesoriile, machiajul par toate scoase dintr-o revistă de modă. Mi-a plăcut mult chestia asta. Drama spune povestea lui Cheng You Qing și Li Da Ren, care sunt prieteni din copilărie și care, treptat, descoperă că între ei este mai mult decât o simplă amiciție. Felul în care a fost portretizată prietenia lor dar și trecerea treptată la o relație de iubire mi s-a părut deosebit de bine realizată și emoționantă. Te face să simți fluturașii iubirii.

In House Marriage Honey

O altă comedie romantică simpatică foc, care spune povestea lui Miura Manatsu și a lui Haruta Ami, care ajung într-o căsătorie de formă. Un clișeu care apare des în dramele asiatice, însă aici, din nou, chimia cuplului „salvează” drama, pentru că sunt simpatici împreună. Au o drăgălășenie aparte iar actorul principal arată foarte bine, poate de aceea rezultatul final este unul foarte bun. O dramă ușoară, fără prea multe complicații, care are în prim plan cuplul ce ajunge să se îndrăgostească pe parcurs.

https://www.youtube.com/watch?v=I7XaqinSyMQ

Drame taiwaneze

După cele coreene și chinezești, dramele taiwaneze sunt preferatele mele dintre cele asiatice. Taiwanezii mi se par mai dezinhibați, mai liberi în exprimare și în gândire. Iată 2 dintre dramele mele taiwaneze preferate.

Single Ladies Senior

Drama aceasta se aseamănă cu Sex & The City. Ne arată peripețiile a patru prietene, Wang Mi Na, Yin Ge Li, Weng Mei Yan și Bai Ya Xuan, care sunt în căutarea succesului profesional și, bineînțeles, a iubirii.

https://www.youtube.com/watch?v=F6cgh63OTLY

Before We Get Married

Before We Get Married este, probabil, drama mea preferată din Taiwan, mai ales că joacă Jasper Liu, un actor care îmi place mult. Cum spuneam mai sus, taiwanezii au curajul de a aborda teme considerate tabu în Coreea de exemplu și le abordează, mi se pare mie, fără prejudecăți. În drama asta, protagonista, Zhou Wei Wei, este logodită, dar îl întâlnește pe Ke Huan. Și de aici intervine dilema, să rămână cu logodnicul, sau să înceapă o aventură cu Ke Huan, care e foarte atrăgător, însă nu îi oferă relația serioasă pe care o are, plus că și el are iubită. Drama aduce în prim plan subiecte precum infidelitatea, căsătoria de conveniență, prejudecățile societății și așa mai departe. În plus, actorii din rolul principal au o chimie extraordinară, iar tensiunea dintre ei se simte. Recomand, rămâne una dintre dramele mele preferate.

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP și K-Drama.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *