Artiști K-Pop din Republica Coreea invitați la a 9-a ediție a Festivalului K-Lovers, ce are loc în perioada 29-30 mai 2024

Centrul de Studii Româno-Coreene (CSRK) din cadrul Universității Româno-Americane (URA) organizează, alături de Ambasada Republicii Coreea în România, cea de-a 9-a ediție a Festivalului K-Lovers, în perioada 29– 30 mai 2024. Festivalul va aduce cultura și tradițiile din Coreea de Sud mai aproape de publicul din România, și se va desfășura sub umbrela „The 8th Korea Culture Week” organizată de Ambasada Republicii Coreea în România.

Participarea la Festival este complet gratuită și se realizează prin completarea, în prealabil, a formularelor de înscriere la eveniment, disponibile aici. Festivalul va reuni în cele două zile o serie impresionantă de evenimente: ateliere de dans și muzică K-Pop, ateliere dedicate culturii tradiționale coreene, dar și Gala Korea Corner.

Invitații speciali ai acestei ediții a Festivalului, artiștii din Coreea – Yoonbit, Moment Band, Rosy -ne vor încânta cu un concert ce va include melodii faimoase hituri  K-Pop și  K-Drama, interpretate în stil propriu.

Festivalul va debuta miercuri, 29 mai, ora 18:00, la Universitatea Româno-Americană, cu două ateliere dedicate iubitorilor de dans și muzică K-Pop coordonate chiar de artiștii Rosy și Yoonbit, dar și cu o serie de ateliere dedicate culturii tradiționale coreene (Dancheong – arta colorării decorative tradiționale, Măști Coreene, Buchaechum – dans cu evantaie, Caligrafie, Minhwa – artă populară coreeană, Samulnori – tobe tradiționale coreene, Evantaie Coreene, Mother of Pearl Handcrafting), desfășurate în incinta Universității Româno-Americane.

Evenimentul central al Festivalului K-Lovers, Gala Korea Corner, va avea loc joi, 30 mai, începând cu ora 18:30, în Aula Magna a Universității Româno-Americane. Gala marchează cea de-a treia aniversare a proiectului Korea Corner (spațiu dedicat pasionaților de limbă și cultură coreeană) din cadrul Universității Româno-Americane și va include ceremonia de decernare a premiilor pentru cei mai buni studenți ai Centrului de Studii Româno-Coreene. Spectacolul va fi asigurat de artiștii: Pureun Narae (tobe tradiționale coreene), Syzygy (dans K-Pop) și KROWN (dans tradițional coreean cu evantai), iar seara se va încheia în mod spectaculos cu concertul de K-Pop pregătit de invitații speciali din Coreea.

Programul Festivalului K-Lovers 2024

DayTimeWorkshop / Class / EventLocation
29 Mai (miercuri)18:00-20:00K-pop Learning (singing) with Yoon BitSala Senatului, Universitatea Româno-Americană
18:00-20:00K-dancing Learning with RosySala de Protocol, Universitatea Româno-Americană
18:00-19:00Atelier Dancheong (arta colorării decorative tradiționale)Korea Corner, Universitatea Româno-Americană
18:00-19:00Atelier de Măști CoreeneSala 315, Universitatea Româno-Americană
18:00-19:00Atelier de Buchaechum (dans tradițional cu evantaie)Sala 313, Universitatea Româno-Americană
18:00-19:00Atelier de CaligrafieSala 318, Universitatea Româno-Americană
19:10-20:10Atelier de Samulnori (tobe tradițional coreene) Sala 313, Universitatea Româno-Americană
19:10-20:10Atelier Minhwa (artă populară coreeană)Sala 315, Universitatea Româno-Americană
19:10-20:10Atelier de Evantaie CoreeneSala 318, Universitatea Româno-Americană
19:10-20:10Mother of Pearl Handcrafting (lucru manual cu foițe de sidef)Korea Corner, Universitatea Româno-Americană
30 Mai (joi)18:30-20:30Gala Aniversară Korea CornerAula Magna,                          Universitatea Româno-Americană

Sponsorii și partenerii evenimentului sunt KJ Center, SsangRo Cars, Restaurantul Seoul, ICDL Romania, Atomy, Alice Books, K-Food, Asia Fest, Restaurant Jeonjuu Korean BBQ, Korean School of Romania.

Organizatori: Ambasada Republicii Coreea în România, Universitatea Româno-Americană, Centrul de Studii Româno-Coreene (CSRK) – Korea Corner.

Pentru mai multe informații privind programul evenimentului, vă rugăm să accesați acest link.

Despre Universitatea Româno-Americană

Universitatea Româno-Americană (www.rau.ro) a fost înființată în anul 1991, cu scopul de a promova valorile educaționale ale învățământului superior american, pe fondul bogatelor tradiții ale învățământului românesc. Instituția a fost evaluată și acreditată în 2021 de către ARACIS, obținând pentru a treia oară consecutiv calificativul „Grad de încredere ridicat”, o reconfirmare a faptului că aceasta oferă educație și cercetare la un înalt standard de calitate, într-un climat intern stimulativ intelectual atât pentru studenți, cât și pentru corpul profesoral. Tinerii care aleg URA au șansa de a studia în România, în condițiile și după modelul promovat de mari universități de renume la nivel internațional. Toate detaliile despre oferta educațională, beneficiile oferite și calendarul de admitere sunt disponibile pe website-ul Universității, https://www.rau.ro/.

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *